Hirdetés

A zöld kezdeményezés nyitott, bárki  csatlakozhat a környezettudatos akcióhoz.

Öko-tudatos, zöld színházi társulást hozott létre tíz színházi, előadó-művészeti intézmény - írta meg a greenfo.hu. A Miskolci Nemzeti Színház együttműködést kezdeményezett a magyar színházak körében, hogy példaértékű összefogással közösen lehessen tenni a jelen és a jövő nézőiért.

A Jövő Nézőiért programot a Miskolci Nemzeti Színház a 2019/2020-as évadban indította útjára. A cél nem kicsi: 

szemléletformálás, minél több zöld programban való részvétel, környezettudatosságra törekvés az energetikai működésben, a hulladékkezelés és az üzemeltetés területén, újrahasznosítás a művészeti kivitelezés során, együttműködés zöld szervezetekkel, cégekkel, közös zöld színházi programok megvalósítása, közös fellépés egy öko-tudatos színházi szakmai szervezet létrehozásáért.


A zöld színházi társulás nyitott, bárki bekapcsolódhat, a kezdeményezéshez eddig a Rózsavölgyi Szalon, a Szentendrei Teátrum, a Kultkikötő, a Bartók Kamaraszínház (Dunaújváros), a Katona József Színház, az Örkény István Színház, a JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház, a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE Produkció), a Csiky Gergely Színház (Kaposvár) és a Stúdió K Színház csatlakozott.

Papp Endre színművész, A Jövő Nézőiért - Zöld Színház Projekt vezetője elmondta, hogy az együttműködő intézmények, társulatok, egyesületek egyetértenek abban, hogy a színház a szemléletformálás fóruma, élen kell járnia jelentős közösségi ügyek elindításában, támogatásában. Bár lehetetlen 100 százalékban zöldnek lenni, de a már bevált, jó módszerek segíthetnek abban, hogy környezettudatosabban gondolkodjunk.

A csatlakozó intézmények vállalják, hogy törekednek a jelmezek, bútorok, díszletelemek, kellékek újrafelhasználására, a környezettudatos energetikai fejlesztések megvalósulására. Minden intézményben létrejön a Zöld Sarok, valamint Zöld Nagykövetet neveznek ki, aki a projektért felelős minden intézményben.

Bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést az intézmények teljes területén, és egyéb gyűjtőpontokat hoznak létre a közönségfogadó terekben és az üzemi helyiségekben (használt nyomtatópatron-, üveg-, mobiltelefon-, fénycső- és elemgyűjtőedények). Legalább évi két alkalommal hirdetnek meg környezettudatos akciókat, vagy vesznek részt ilyen rendezvényeken. Törekednek az öko-tudatos higiéniai szerek és sminkeszközök használatára, a papírfelhasználás csökkentésére. Részt vesznek a közösségi közlekedés népszerűsítésében, online felületet hoznak létre zöld programjaik és fejlesztéseik számára.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy szoba, ahol feltöltheted az akkumulátorodat munka közben

Egy szoba, ahol feltöltheted az akkumulátorodat munka közben

Közel az idő, amikor legálisan alszunk a munkahelyünkön?

Hogyan birkózik meg a zöldépítészet úttörője a karbonkibocsátással?

Hogyan birkózik meg a zöldépítészet úttörője a karbonkibocsátással?

Az ikonikus Bosco Verticale épületét a WorldGBC vette górcső alá.

Találkozz az innovatív építészettel a Green Walkon!

Találkozz az innovatív építészettel a Green Walkon!

#BuildingLife szlogennel jön a Nemzetközi Zöldépítés Hete. De mit is jelent ez?  

Hirdetés