Zalába tart az IKEA

A dél-balatoniak után újabb Átvételi Pontot nyit a svéd bútorcég.

A Dél-balatoni térség után az IKEA most a Zala megyei vásárlóinak kedvez, hiszen legújabb Átvételi Pontját Zalaegerszegen nyitja meg. Az érdeklődők június 9-től tudják majd ide kérni rendelésük kézbesítését, az első termékek pedig június 15-től lesznek átvehetők. Annak érdekében, hogy az IKEA termékei az ország minél több régiójában elérhetők legyenek, további Átvételi Pontok kialakítását tervezik Közép-, Délnyugat- és Kelet-Magyarországon.

Az Átvételi Pontok jelentősen megkönnyítik a rendelések átvételét, hiszen a vásárlóknak nem kell elutazniuk Budapestig. Nem beszélve arról, hogy a házhoz szállítás kényelmes és megfizethető alternatíváját nyújtó szolgáltatás ára a megrendelt csomagok összsúlya szerint alakul, és az összes átvevőpont esetében azonos. Ez azt jelenti, hogy 30-90 kg-os rendelésig 3 990 forintba, 200 kg-os kiszállítás felett pedig 9 990 forintba kerül. Így az átvételi pont igénybevételekor a vásárlók jelentősen kevesebbet fizetnek, mint a lakásba történő kiszállítás esetén. A többi átvételi ponthoz hasonlóan a zalaegerszegit is a soroksári IKEA áruház látja el. 

„Tavaly nyáron nyitottuk meg elsőként a győri, majd a veszprémi és hajdúdorogi Átvételi pontokat, annak érdekében, hogy még elérhetőbbek és még megfizethetőbbek legyünk vásárlóink számára. Idén áprilisban a szegedi átvételi pont nyitotta a sort, amelyet májusban a balatonboglári és Siófoki Mobil átvételi pontok követtek” – mondta Szabó Tamás, fuliflment projektvezető. A Mobil átvételi pontok rugalmas megoldást nyújthatnak a Balaton déli partján azok számára, akik szeretnék összekötni a különböző vásárlási módokat, mert a TESCO hipermarketek parkolójában vehetik át rendeléseiket, így akár a napi-, heti bevásárlást is egy helyszínen megtehetik.

„Nagyon örülünk, hogy Átvételi és Mobil Átvételi Pontjaink egyre népszerűbbek a magyar vásárlók körében, és bízunk benne, hogy a zalaegerszegi nyitással most kedvezni tudunk a Nyugat-dunántúli régiónak is. Ezzel kicsit ismét közelebb kerültünk célunkhoz, hogy még megközelíthetőbbé és elérhetőbbé váljunk az emberek többsége számára” – mondta Lubomír Zakopcan, a soroksári IKEA áruházvezetője.

Azoknak, akik az IKEA weboldalán vásárolnak és a „Kattints és Vedd át” szolgáltatást választják, június 9-től kezdődően kérhetik a termékeiket Zalaegerszegre, és június 15-től kezdődően az alábbi helyszínen és időpontokban vehetik át csomagjaikat:
o    cím: 8900 Zalaegerszeg-Ságod, Ságodi út 128, hrsz: 0768/9
o    Nyitvatartás: keddtől péntekig: 11:00-18:00

Az IKEA Átvételi és Mobil Átviteli Pontjainak üzemeltetését a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. végzi. „Nagyon örülünk, hogy egy újabb átvételi ponttal bővül az IKEA hálózata, ezzel egy még erősebb alapra helyezve együttműködésünket, illetve nyugat-magyarországi jelenlétünket – mondta Csiszár Zsolt, a Gebrüder Weiss Kft. Értékesítési és Marketing Részlegvezetője. – A zalaegerszegi nyitás része vállalatunk eddigi legátfogóbb fejlesztési programjának, amely június elején megkezdi működését a 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyen. Ezzel hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztjuk magyarországi hálózatunkat és megteremtjük az egy kézben lévő országos lefedettséget.

A zalaegerszegi döntésben fontos szerepet játszott a városban létesülő új vasúti-közúti logisztikai konténerterminál, hiszen Zalaegerszeg várhatóan nagy jelentőségű csomóponttá fejlődik a jövőben a dél- és délkelet-európai, a trieszti, koperi és rijekai tengeri kikötők, valamint az európai piacok között húzódó közlekedési tengelyen. Így az adriai korridor kiemelt kereskedelmi útvonallá válik, és ebben Zalaegerszegnek kulcsszerepe lesz.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Az építészként végzett új tulajdonos nulla energiaigényű szállodát varázsolna belőle. 

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

Hirdetés