A tervezőtől megszokott, formabontó módon.

A Wallpaper magazin nemrégiben megkereste Philippe Starck formatervezőt, hogy soron következő projektjeiről beszéljen vele, aminek kapcsán szóba került, milyen tanácsot adna a fiatal kreatívoknak. Starck – a tőle megszokott formabontó módon – versben válaszolt a kérdésre.

Philippe Starck francia designert senkinek nem kell bemutatni, ő generációjának egyik legtermékenyebb formatervezője, aki gyakran humoros, mégis szigorú formatervezési megközelítését alkalmaz legyen szó szuper jachtról, bútorokról vagy kiegészítőkről. Ma már ikonikus klasszikusai közé tartoznak az Alessi számára tervezett konyhai kiegészítői, a Kartellnek készült székei és Flos lámpái.

Starck továbbra is az egyik leginspirálóbb kreatív a pályán, és viszonyítási pont minden fiatal, reményekkel teli designer számára. A Wallpaper magazinnal nemrég folytatott beszélgetése során, versbe foglalva adott néhány nagylelkű tanácsot a tervezők fiatal generációja számára, melyen optimista, demokratikus nézőpontját fogalmazta meg. 

Look at nothing
Listen to nothing
Feel everything
Understand everything
Alone with yourself
Look up
Love and give
And also create a laboratory
of pure creativity 

– Philippe Starck

A vers Starck klasszikus rejtélyes stílusában íródott, és arra hívja fel a feltörekvő designerek figyelmét, hogy kíváncsian, másoktól függetlenül, önállóan szemléljék, érzékeljék a világot, miközben létrehozzák saját kreatív laboratóriumukat.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eladó Philippe Starck első amerikai otthona

Eladó Philippe Starck első amerikai otthona

A benne található designbútorok a vételáron felül megvásárolhatók.

AXOR Starck: a látnoki, időtálló design

AXOR Starck: a látnoki, időtálló design

25 éves az AXOR Starck kollekció, amely örökre megváltoztatta a fürdőszoba-designt.

Játék a fával, a térrel

Játék a fával, a térrel

Játszótér-építészeti kiállítás a FUGA-ban

Hirdetés