Less be a METU művészeti képzéseinek kulisszatitkaiba.

Gyere el művészeti campusainkra és nézz be műhelyeinkbe! Vegyél részt az alkotói folyamatokban, próbáld ki magad! Legyen szó grafikáról, fotóról, designról, divatról, mozgóképről vagy akár animációról, média designról, belsőépítészetről, itt a helyed nálunk. Találd meg a saját utad a METU-n: alkoss, érezd jól magad, fedezd fel magadban a kreativitást! November 22-én egy délután erejéig megnyílnak a műhelyek a Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa és Rottenbiller utcai campusán, és az érdeklődők bekukkanthatnak Magyarország legnagyobb magánegyetemének művészeti képzéseibe. 

PROGRAMJAINK - Rottenbiller utcai campus: 

ANIMÁCIÓ - Kulisszatitkok élesben Szállj be egy animációs forgatásba!

MÉDIA DESIGN - Virtuális valóságok VR tervező workshop a Média design szak műtermében, gyere, lépj át velünk egy másik világba!

MOZGÓKÉP - Felvétel indul! Megnézheted, hogyan zajlik a munka a kamerák előtt, mögött és a stúdióban.

PROGRAMJAINK - Rózsa utcai campus: 

BELSŐÉPÍTÉSZET - OPEN SPACE Találkozhattok egyetemünk Balatoni HEKK-es csapatával: ismerjétek meg a Hello Wood táborában készített alkotásunkat és a mögötte álló alkotókat!

DESIGN - Kiállítunk! Hogyan jut el egy kiállításterv a megvalósulásig? Mi minden kell ahhoz, hogy a kép a falakra, a tárgy a vitrinbe kerüljön? Kövesd nyomon, mi kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy izgalmas művészeti tárlat.

DIVAT ÉS CRAFT - SÍK_TÉR_TEST Hallgatói prezentációk és beszélgetések divatról, kézművességről, rejtelmes anyagokról, kísérleti struktúrákról. Legyél tanúja a varázslatnak, ahogy a sík térbeli elemmé válik! FOTÓ - A sötétkamra titkai Fotogram készítés, kísérlet fénnyel és árnyékkal, fényformázás, modulálás - ha érted, mindez mit takar, akkor gyere és próbáld ki magad, ha nem: tanuld meg nálunk! Tiéd a reflektorfény! - Műtermi portréfotózás kis meglepetéssel.

GRAFIKA - Ismerd meg a sokszorosított grafikai technikákat! Workshop, ahol a szita, litográfia, linó, fametszet, rézkarc, papírmetszet technikáját mutatjuk meg Neked, és Te is kipróbálhatod, hogyan kell stencilt, papírmetszetet, linómetszetet készíteni. Folytasd számítógépen! Hozd el egy grafikádat és megmutatjuk, mivé alakulhat a számítógép és a kreativitás segítségével! Szkenneljük, továbbfejlesztjük és plakátot varázsolunk belőle.A NYITOTT MŰHELYEK NAPJÁRA IDE KATTINTVA LEHET REGISZTRÁLNI.

Hazánk legnagyobb művészeti felsőoktatási intézményében egyedülállóan széles palettát kínálunk: hallgatóink a film, a fotó, a divat, a craft, a design, az animáció, a grafika, a média design és a belsőépítészet különböző területein folytathatják tanulmányaikat.

A 2017-es felvételi időszakban 15 alapszakra (BA), 8 mesterszakra (MA), 1 felsőfokú szakképzésre, valamint számos szakirányú továbbképzésre várjuk a felsőoktatásban továbbtanulni vágyókat. A korábban már megismert szakjaink mellett idén átalakult és új szakokat is megismerhetnek az érdeklődők nyílt napjainkon.

TOVÁBBI NYÍLT NAPJAINK:
2017. január 12., csütörtök, 10 órától
2017. január 28., szombat, 10 órától
2017. február 8., szerda, 10 órától
BA alapszakok és specializációk (hat féléves képzés):

•    Animáció alapszak
•    ÁTALAKULT! Designkultúra alapszak (korábban: Design- és művészetelmélet alapszak)
•    Fotográfia alapszak / alkotói fotográfia, divatfotográfia, fotóriporter specializáció
•    ÚJ! Képalkotás alapszak / képalkotás szakirány (korábban: Képi ábrázolás alapszak); mozgóképkultúra és médiaszakember szakirány (korábban: Mozgóképkultúra és médiaismeret alapszak)
•    ÁTALAKULT! Kézműves tárgykultúra / divatékszer és -kiegészítő tervezés, öltözék- és kiegészítő tervezés, textilművesség specializáció 
•    Környezetkultúra alapszak / környezetprezentáció, tárgyformálás specializáció 
•    Média design alapszak / média design, média kommunikáció (tervezett)
•    Televíziós műsorkészítő alapszak / szerkesztő-műsorvezető, rendező-dramaturg, operatőr-vágó specializáció
•    Tervezőgrafika alapszak / tervezőgrafika, interaktív grafikai tervezés specializáció

MA alapszakok (négy féléves képzés):

•    Animáció mesterszak 
•    ÁTALAKULT! Építőművész mesterszak (korábban: Belsőépítész környezettervező művész mesterszak)
•    Design- és művészetmenedzsment mesterszak / múzeumi menedzsment specializáció
•    Divat- és textiltervezés mesterszak / divattervezés és textiltervezés specializáció
•    Formatervező művész mesterszak
•    Tervezőgrafika mesterszak / képgrafika, tervezőgrafika, tipográfia-betűtervezés specializáció
•    Televíziós műsorkészítő mesterszak / forgatókönyvíró-kreatív producer, rendező-dramaturg, operatőr-vágó specializáció

Időpont: 2016. november 22., kedd, 17.00-19.00 Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa és Rottenbiller utcai campusa 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6. (bejárat a Hutyra Ferenc utca felől) 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A négyzet és a kör fölényes győzelme | METU X OCTOGON

A négyzet és a kör fölényes győzelme | METU X OCTOGON

Dr. Toldy Gábor építész, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának írása az OCTOGON online márciusi, Formák az építészetben tematikája kapcsán.

METU X Ludwig Múzeum

METU X Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem idén is folytatja együttműködését.

Hirdetés