Hirdetés

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman, a prémium kompakt kategória ígéretes újonca.

A februári nemzetközi premierrel egy időben Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj MINI Countryman modell, a valaha készült legnagyobb MINI. A 3 és 5- ajtós, a Cabrio és a 2015 végén debütált Clubman mellé érkezik az újdonság, mely elődmodelljéhez képest jelentősen megnőtt, így eggyel magasabb kategóriában, a prémium kompakt SAV/SUV modellek népes mezőnyében kínál egyedülálló stílust, prémium technológiát és minőséget.Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag- fogyasztás: 2,1-7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49-159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémium márka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1390 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.A MINI Countryman új generációja vadonatúj fejlesztésű erőforrásokkal érkezik meg a piacra. A modell debütálásakor a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrása kerül fel a palettára, egytől egyig a MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve:

MINI Cooper Countryman: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, csúcsnyomaték: 220 Nm.
MINI Cooper S Countryman: négyhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 998 ccm, maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő, csúcsnyomaték: 280 Nm.
MINI Cooper D Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő, csúcsnyomaték: 330 Nm.

forrás: sajtóközlemény


Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szuperblokkot alakítanak ki Bécsben 

Szuperblokkot alakítanak ki Bécsben 

Csillapítják az autóforgalmat és a gyalogosokra, biciklisekre optimalizálják a közlekedést.

A Lánchíd felújítása alatt rövidül a buszok menetrendje

A Lánchíd felújítása alatt rövidül a buszok menetrendje

A lezárások ellenére gyorsabb lesz a tömegközlekedés a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

Ingyenes közlekedhetsz Budapesten a Föld napján

Ingyenes közlekedhetsz Budapesten a Föld napján

Április 22-én tedd le az autódat, de vidd magaddal a forgalmit!

Hirdetés