Kerékgyártó András legújabb tervei 

Kerékgyártó András formatervezőt leginkább bútorairól ismerhetjük, többek között a Plydesign  kapcsán, vagy a tavaly általunk is bemutatott (Extra)ordinary kollekció által. Ezúttal több szempontból is új vizekre evezett: egy most debütáló tajvani márkának, a Brave Home-nak tervezett elérhető árú asztali rendezőket elsősorban az észak-amerikai piacra. 

„Izgalmas feladat volt, egyrészt a nemzetközi kihívás miatt, másrészt mert még nem terveztem hasonló tárgyakat. A kollekciót "Bold"-nak hívják, mint a kövérrel szedett betűket, ami közben bátrat, merészet is jelent. A tárgyak szilikonból lettek fröccsöntve, így a fényes műanyaghoz képest diszkrét matt fényük van, kellemes, puha tapintásuk és ha beledobunk valamit, az nem koppan. Nem mellesleg a szilikon jóval kevésbé káros, mint a hagyományos műanyagok, tartósabb, nem törik és nem ereget mikroműanyagokat” – osztotta meg velünk Kerékgyártó András.

  

„A ceruzatartók és a tálak hullámos felületei szétválasztják és rendszerezhetővé teszik az írószereket és kisebb tárgyakat, emellett sajátos és felismerhető megjelenést is kölcsönöz nekik. Az éppen használatos eszközök a ceruzatartók tetején keresztbe, a hullámokra fektethetők, így az ember mindig megtalálja, amit keres. A kollekcióba tartozó kis "szerszámosláda" is rendelkezik ideiglenes tárolásra szánt felülettel a fogó felső oldalán” – tette hozzá a tervező.


 

A Bold kollekció darabjai a Construma OTTHONDesign kiállításán, a Magyar Design standon is megtekinthetők lesznek április 10-14 között. 

Kerékgyártó András | Web | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmas funkciótársítások Kerékgyártó András új tárgykollekciójában

Izgalmas funkciótársítások Kerékgyártó András új tárgykollekciójában

Megjelent Kerékgyártó András új kollekciója, az (Extra)ordinary.

Öt fiatal alkotó a Plydesign-pályázat finisében

Öt fiatal alkotó a Plydesign-pályázat finisében

Barta Fanni, Kovács Anna, Schillinger Laura, Sütheő Áron és Varga Ildikó a PLY DESIGN HOUSE pályázat döntőjében.

Hirdetés