Hirdetés

Különleges együttműködéseket eredményez a koronavírus járvány.

Amióta kitört a világjárvány, szinte minden országban megindult a roham a WC papírokért és a kézfertőtlenítőkért, amelynek eredményeivel mindannyian szembesülhettünk: üresen árválkodó polcok a boltokban, és termékhiány a webshopokban. Japánban azonban kicsit más volt a helyzet, mert antibakteriális kézfertőtlenítőből nem volt hiány, ellenben nem volt hozzá palack, amelyben eljuttathatták volna a fogyasztókhoz. 

A probléma megoldására összefogott két japán vállalat, az egyik fertőtlenítőt gyárt, a másik pedig szójaszószos flakonokat, és a SafeHandFish kezdeményezésük keretében a japánok most halacskás palackokból nyomhatják kezükre a fertőtlenítőszert.

A Ohishiya cég halai eddig jellemzően a japán bento dobozokból lehettek ismerősek, a hagyományos japán egytálételhez ugyanis a cég 1962 óta gyárt szójaszószos tartókat. Mivel azonban a járvány miatt sok rendezvényt lemondtak, a vállalat termékei iránt visszaesett a kereslet. Ugyanez nem volt elmondható a természetes antibakteriális gél előállításával foglalkozó Clear Electronra, ahol rengeteg munka volt, csak éppen nem volt mibe beletölteni a terméket. A végeredményről készítettek egy videót:

Érdekes együttműködéseket eredményezhet tehát egy megváltozott piaci helyzet, de akár tevékenység váltást is: a Louis Vuitton parfüm helyett most kézfertőtlenítőt gyárt, az építészek pedig maszkot terveznek kórházaknak, a Tipton pedig egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel az idei szemüvegkereteit

Forrás: Designboom
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pályázat designereknek a kézfertőtlenítők esztétikai és funkcionális újragondolására

Pályázat designereknek a kézfertőtlenítők esztétikai és funkcionális újragondolására

A shorlistre felkerülő 10 alkotást árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig a brit Vöröskeresztnek adják.

Műtárgykórház és iskolabővítés

160 - 2020/4

Az OCTOGON idei első igazi nyári száma erős külföldi projektekkel indul, majd erős hazaiakkal folytatódik, például rendhagyó budapesti objektumokkal, melyek céljukban, funkciójukban is messze túlmutatnak a lakhatás alapvetésén. Hasonlóan egyedi vidéki projektekkel folytatjuk, majd a MOME végzőseinek diplomamunkáiból készített válogatás erősíti a design-vonalat, amelyet két pesti urban-projekt kerekít ki.

A világ leghosszabb támaszközű hídja épül Törökországban

A világ leghosszabb támaszközű hídja épül Törökországban

Igazi szimbólum lesz, hemzseg a török történelem fontos dátumaitól.

Hirdetés