Nemsokára indul a KUKU forgalmazása.

Az elmúlt évtizedekben mintha nem vettük volna túl komolyan a madarak szerepét a környezetünkben. Szétszórják a magokat, megóvnak bennünket a betegségterjesztő rovaroktól, és ki tudja még, milyen új kórokozók jelennek majd meg a klímaváltozással, amikor is nagy szükségünk lesz szárnyas barátaink segítségére. A rovarok elleni biológiai védekezésben és a számuk természetes módon történő csökkenésében ugyanis mind-mind óriási szerepet kapnak a madarak. Ezért is nagyon fontos Marco Antonio Barba Sánchez designer KUKU névre keresztelt madárháza, amely funkcionális és fenntartható megoldást kínál a madarak élőhelyének megőrzésére.

A bolygónk egyelőre nem minden esetben veszi komolyan a madarak jelentőségét. Magyarországon drasztikus mértékben csökken a fecskepopuláció száma például azért, mert magányszemélyek és intézmények leverik a fészkeiket, elzavarják őket. A jelenség azonban nem csak hazánkban jellemző és nemcsak ez okozza számuk csökkenését, de szerencsére a designerek közül is egyre többen keresik a megoldást a problémára. A KUKU a madarak védelme mellett a szaporodásuk elősegítésére is fókuszál olyan városi környezetben, ahol természetes módon nem képesek fészket rakni. 

„A világ 10 000 madárfajából 1200-at kihalási veszély fenyeget, ezt többek között a városok és a mezőgazdaság növekedése okozza. Egyszerűen megöljük őket" - vázolt sötét képet a helyzetről Marco Antonio Barba Sánchez egy tweetben. 

Az állatvédelem mellett a designer motivációja a természet szeretetéből fakad, így fenntartható anyagokból tervezte meg a madárházat. Olyan geometriai formát álmodott meg, amely a madarak számára elengedhetetlen napot szimbolizálja, és amely lehetővé teszi a ragadozók elleni védelmet. A KUKU a fakitermelés és a városiasodás problémáit nem fogja megoldani, ellenben a tervező bízik benne, hogy otthont teremthet a kritikus helyzetben lévő madaraknak. A mexikói Marco Antonio Barba Sánchez stúdiója, a Marco Barba Design a fenntartható formatervezésre összpontosít, ezért számos díjjal jutalmazták. A termék nemsokára piacra kerül, ha valakit érdekel, itt tud feliratkozni és értesítik, ha elindult a forgalmazás. 

Ha érdekel benneteket egy francia tervező rovaroknak indított hotellánca, szintén az állatvédelem fonalára felfűzve, akkor itt olvashattok róla.

Forrás: KUKU
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy kulturális tér, amelyet emberek és elefántok egyaránt látogathatnak

Egy kulturális tér, amelyet emberek és elefántok egyaránt látogathatnak

A cél az elefántok és az emberek évszázadok óta fennálló szimbiózisának védelme.

Bogárhoteleket telepített egy magyar képzőművész Budapesten

Bogárhoteleket telepített egy magyar képzőművész Budapesten

bug hotel az áttelelő vagy menedéket, fészket kereső rovaroknak nyújt menedéket.

Hirdetés