Csillagos mennyezet

Csillagfényes sátor a tetőn, percek alatt – ez a Roof Space.

Mi más pattanhatott volna ki két szenvedélyes utazó jóbarát fejéből a pandémia zárt világában, mintsem az autójuk tetejére pillanatok alatt felállítható (panorámás) sátor ötlete? Immanuel Schneider és Jakob Heider alapították a német Roof Space Official vállalatot, ami speciális autósátrak gyártásával foglalkozik. 

 

 

Az ötlet megvalósításáig vezető út egyszerű volt: mivel nem találtak megfelelő eszközt a piacon, a vállalkozó szellemű világjárók maguk fejlesztették ki az igényeikhez tökéletesen illeszkedő sátrat. Az eredmény egy gyorsan, egyszerűen felállítható, a környezeti hatásoknak ellenálló, kiváló minőségű, fenntartható alapanyagokból készített termék. Az első modell, ami Roof Space One néven került forgalomba, egyesíti az összehajtható és a keményhéjú sátor előnyeit. Az autó tetejére szerelhető 67 kg-os, 3 férőhelyes, alumíniumvázas szerkezet néhány pillanat alatt kinyitható, és szinte bármely járműtípushoz passzol.

 

 

Vázszerkezetének köszönhetően kiemelkedően stabil, alapanyagai 90%-ban újrahasznosíthatók. A Roof Space-nél a minőségen túl az anyagválasztásánál arra is ügyeltek, hogy azok előállítása minél kisebb terhelést jelentsen a környezetre. Kulcsfontosságú volt számukra a fenntarthatóság a textilek szelekciója során is. A Panorama Mode kivitelben a felső szövetrész frontrésze körben lecipzározható, így egy mozdulattal 270 fokos panorámában gyönyörködhet a bent tartózkodó.

 

 

„A felhasznált Hydro Reluxa alumínium gyártásakor keletkező CO2 mindössze nyolcada a hagyományoshoz képest. (...) A fenntarthatósági szempontoknak megfelelő, minőségi német és francia szöveteket használunk, ezek gyártása kisebb vegyi terheléssel jár. További fontos tényező a helyi értéklánc, ami a termelés-szállítás során keletkező CO2 minimalizálását célozza” – fejtik ki a tervezők a Roof Space környezettudatos értékrendjét.

 

 

A vállalkozó barátok olaszországi útjuk során maguk tesztelték a sátor első, Roof Space One verzióját. A „csigaház” jól vizsgázott: a német hegyekben fagypont közelében és Észak-Olaszország szélsőséges, erősen zivataros, szeles időjárási körülményei között is kiválóan helytállt. Lassan itt a nyár, az utazások ideje, a szörfszezon: ideje kipróbálnunk!

 

 

Roof Space Official | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: deisgnboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csillagos mennyezet

Csillagos mennyezet

Csillagfényes sátor a tetőn, percek alatt – ez a Roof Space.

Casa Rio: régi parasztházból menő vidéki lak

Casa Rio: régi parasztházból menő vidéki lak

A portugál Paulo Merlini architects munkája

Hirdetés