A COS Sou Fujimoto installációjával ünnepli 5. évfordulóját a Salone del Mobile kiállításon.

A COS örömmel jelenti be társulását Sou Fujimotóval, akinek a COS külön felkérésére alkotott installációját a milánói Salone del Mobile 2016 kiállításon mutatjuk be. A legújabb COS kollekció ihlette installáció a tér, a fény és a sötétség játékával teremt egyedülálló, magával ragadó élményt. Az interakciót és a térérzékelést feltáró installációban a fény végtelen erdeje érzékeli a látogatók mozdulatait és érintkezésbe lép a téren belül tartózkodókkal. 

Sou Fujimoto így nyilatkozott az installációról: „A COS számára tervezett installációban egy fényerdőt kívántam létrehozni. Az erdőt a fenti spotlámpákból eredő számtalan fénykúp alkotja. A fény vibrál, állapota és keringése folyamatosan változik. Az emberek az erdőben bolyongnak, mintha a fény varázsa csalogatná őket. A fény és az emberek kölcsönhatásba lépnek egymással, az egyik létezése a másik változásainak a függvénye...A spotlámpa a divatot, a teret és az erdőt építészeti formaként összekapcsoló pont.”

A COS x Sou Fujimoto installáció 2016. április 12–17. között tekinthető meg Milánóban. 

kép COPYRIGHT SIGN COS x Sou Fujimoto

Tekintsd meg az építésszel készített exkluzív videó interjúnak, amelyben Sou Fujimoto és a COS első ízben enged bepillantást a kollaboráció kulisszái mögé.

A COS idén a japán építész, Sou Fujimoto által tervezett installációval tér vissza a Salone del Mobiléra. 

A Forest of Light névre keresztelt projekt a COS 2016-os tavasz–nyári kolleciójából ihletet merítve tár fel izgalmas gondolatokat az interakcióval, valamint a perspektívával kapcsolatban. Az installáció elsötétített terét magasba nyúló fénykúpok világítják be, amelyek úgy lettek tervezve, hogy folyamatosan reflektáljanak a látogatók mozgására. Speciálisan komponált hangok, lágy köd és tükörfalak alkotják azt a magával ragadó miliőt, amelyben a kúp alakú reflektorok absztrahált fákká válnak a váltakozó „fényerdő” hatására. 

Az installáció az 1930-as években Mario Cereghini olasz építész által fémjelzett Cinema Arti épületében kapott helyet, amely Milánó San Babila kerületében található. Az egykori színház, ez a mára elhagyatott helyszín adta az alapot Sou Fujimoto terveihez, amely végeláthatatlan teret enged az installáció megvalósulása számára. Sou Fujimoto munkássága évek óta hatással van a COS márkára. Az építész gyakran fókuszál a negatív térre és a külső környezet 

beltérbe varázsolására. Fujimoto legismertebb építészeti projektjei, mint például a 2013-ban épített Serpentine Gallery Pavilon, elhomályosítják a tér paramétereit, míg az épületek széleit az azt körülölelő környezetben oldják fel. 

Martin Andersson, a COS Menswear Design vezetője az együttműködés kapcsán hangsúlyozta, „Sou Fujimoto valóban megragadta a COS esztétikáját azáltal, hogy olyan installációt alkotott, amely egyszerűségével válik különlegessé és kivitelezésével 

meglepővé”. Karin Gustafsson, a Womenswear Design vezetője a következőképpen folytatja a gondolatmenetet: „Nagyszerű volt Sou Fujimotóval dolgozni ezen a projekten, még soha nem volt ilyen csodálatosan egyszerű installációnk, amely a fény erejét használva ilyen hihetetlen hatást érne el.”

Sou Fujimoto szerint „a COS számára készített installáció az erdő-koncepciók legtisztább, legegyszerűbb megvalósulása. Ez az erdő nem statikus, az emberek és a fények kerülnek egymással kölcsönhatásba, és ez a kölcsönhatás egyfajta építészeti elemmé köti össze a divat, tér és az erdő világát”.

Az installáció 2016. április 12. és 17. között tekinthető meg Milánóban, a Salone del Mobile kiállításon, ahol résztvevőként a Sou Fujimotóval közösen életre hívott kollaborációval a COS 5. évfordulóját ünnepli. A COS márka természetesen olyan korábbi művészeti és designkollaborációira is épít, amelyeket a Serpentine Galleries, a Frieze Art Fairs és a Donald Judd Alapítvány keretei között mutattak be.

A COS 2007 márciusában indult Londonban, a Regent Streeten. A COS széles termékskálát kínál, amely különféle koncepciókra különül, és amely magába foglalja az alapvető cikkeket, az újragondolt klasszikusokat és a modern férfi és női trendeket. A COS házon belüli divattervezők és beszerzők csapatából áll. A COS 165 üzlettel rendelkezik Európa, Ázsia, Ausztrália, Észak-Amerika és a Közel-Kelet 30 országában, az interneten jelenleg 19 piacon kereskedik.

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Használatot formálni

Használatot formálni

Interjú Guba Sándorral és Hámori Péterrel, a GUBAHÁMORI iroda alapítóival.

Rés a pajzson

Rés a pajzson

Izgalmas hasítékot kapott a renovált csűr Michiganben.

Hirdetés