Az Alkosd a tered! pályázatra olyan szobákat álmodtak maguknak a gyerekek, amelyet bennünket is inspirálnak.

Minden várakozást felülmúlva több mint kétszáz rajz érkezett a MaxCity gyerekrajz-pályázatára, amelynek május utolsó hétvégéjén tartották az eredményhirdetését – a kiállítás ugyanakkor még a héten megtekinthető a Törökbálinton, az ország egyik legmenőbb lakberendezési bevásárlóközpontjában.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a MaxCityben

Hamisítatlan gyermeki fantáziát, szuper ötleteket és eleven, színes kis világokat mutatnak be a MaxCity által szervezett az Alkotsd a tered! gyermekrajz-pályázat díjazottjai. A versenyen három korcsoportban díjaztak 6-16 éves gyerekeket, de már az sem jelentett egyszerű feladatot, hogy a zsűri az összes pályázó közül kiszűrje a legjobbakat.

Több mint kétszáz jelentkező műveit kellett értékelnie a háromtagú zsűrinek, amelynek helyzetét ugyanakkor könnyítette a sok-sok izgalmas, nívós pályázat. Részben a sok jelentkező, részben a színvonalas, erőteljes saját belső világgal bíró munka azt eredményezte, hogy a zsűri csak többkörös egyeztetés után állapodott meg a győztesek személyéről, az értékelés pedig még az utolsó pillanat után is zajlott.

A legtöbben rajzot küldtek, de a bátrabbak makettel is próbálkoztak, az eleven, színes fantáziavilágok éppolyan lenyűgözők voltak, mint a nagyobbaknál a gyermek- és felnőttvilág elemeinek keveredése. Megható volt látni a kis egyéniségek felszínre törését egy-egy vágyott tárgy, érzés, helyszín vagy gondolat megjelenítésével.

Végül a három győztes Juhász Hédi (6-8 évesek kategória), Éberlein Ildikó (9-12 évesek) és Peresztegi Hanna (13-16 évesek) lett:

 

Mindhárman százezer forintot nyertek, amiből akár el is kezdhetik megvalósítani a gyerekszobájukat, egy-egy összetevő beszerzésével, és némi szülői segítséggel. Emelett zajlott egy közönségszavazás is, melyen a12 éves Szántó Dorottya győzött nem kevesebb mint 275 szavazattal.

Szivárványlétra, róka-sárkány, 3D

„Itt aztán nincs lehetetlen! – mutatta be rajzát Juhász Hédi. – A padláson egy róka-sárkány él. A tetőablakon gyönyörű kilátás nyílik az égboltra.
A földszinten modern technikai eszközök biztosítják a védelmet, a biztonságot, a szórakozást. Hédi kívánságát egy róka-robot teljesíti. Vannak háziállatai: madárka és cica. Az emeletre mini rakéta szállítja fel. A hangulatvilágításról egy tűz-lámpa gondoskodik.”

„A birodalmam vízen úszik egy fűtáblán – mondta Éberlein Ildikó. – Az emeletes ágyra szivárványlépcső visz fel. Alatta van egy íróasztal. A szék külön fűtáblán úszik, mellette egy állókával, ha Anya is segít a háziban. Az ágy mellett található a szekrény. Itt tartom a ruháimat, a hörcsögömet, könyveimet, és minden kincsemet.”

„Az én álomszobám tulajdonképpen több kisebb, kör alakú helyiségből áll, együtt alkotva egy szobát – magyarázta Peresztegi Hanna. – Minden helyiségek külön funkciója van – van, ahol aludni, van, ahol tanulni és van, ahol zongorázni lehet. Az egész szobában a zöld szín és a növények dominálnak – megnyugtatóak és közelebb hozzák a természetet is. A létrák és a kör alakú zegzugos kis helyiségek teszik az egész szobát izgalmassá, kalandossá és igazán otthonossá."

A három kategóriagyőztestől eltérően a közönségdíjas Szántó Dorottya egy különleges ajándékot kapott: az általa megálmodott szobát – ha megvalósítani nem is tudták a szervezők –, de kinyomtatták 3D printerrel egy makett formájában.

A kötetlen, éppen ezért a fantáziának tág teret adó pályázat legjobbjait – a kategóriák nyertesein túl további húsz munkát – egy kiállítás formájában még ennek a hétnek a végéig megnézheted a MaxCityben. Jövőre pedig te is bíztathatod a saját vagy csak az ismerős gyerekeket, hogy álmodjanak gyerekszobát maguknak – mert ezzel a pályázattal valójában az is nyer, aki képes papírra vetni az álmai szobáját, pusztán a maga öröméért. 

A nagyobb méretű képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Bellamo Premium Comfort - Vesta Home bemutatóterem enteriőr tervezői pályázat.

Alkosd a terem! – egy szoba bármiből, bármennyiért
  • 2022-05-04 16:00
  • Deco

Alkosd a terem! – egy szoba bármiből, bármennyiért

A MaxCity rajzpályázata gyerekeknek.

Bojár Iván András és Pindroch Csaba közös tárlatvezetése

Bojár Iván András és Pindroch Csaba közös tárlatvezetése

A MaxCity Art Friday hétvégéjén a művészet az életünk részévé válik.

Hirdetés