A MaxCity Art Friday hétvégéjén a művészet az életünk részévé válik.

A törökbálinti Max City Lakberendezési Bevásárlóközpont november 26-28. között egy nagy művészeti térré alakul, ahol a képzőművészet és az előadóművészet sok ágával találkozhatnak azok, akik ellátogatnak ide ezen a különleges hétvégén. November 26-án, amikor sokan a Black Friday bűvöletében boltról boltra járnak, vagy épp az online térben keresgélnek, addig az Art Friday estéjén a Gallery Maxban a „Magyar Géniusz Konkrét” című tárlatának megnyitóján, Bojár Iván András és Pindroch Csaba színművész közös tárlatvezetésével várják a szervezők az érdeklődőket a házban 22 óráig. Szombaton és vasárnap magyar designer termékek, építészeti-, design- és művészeti témájú könyvek, illetve kortárs festmények művészeti vásárával, gyerekeknek művészeti foglalkozásokkal, szitanyomó műhellyel, egyéni tárlatvezetésekkel és előadóművészeti performansszal várnak mindenkit. A vásárlás és a kulturális élmények mellett, a MaxCity pénteken felavatja a JÓKOCKÁT, melyben december végéig izgalmas fényinstalláció révén készíthet majd bárki különleges szelfiket, mellyel ráadásul egyúttal a Világszép Alapítványt is segítheti a MaxCity kooperációjában.  

A Gallery Max november 26-án 19 órától ismét izgalmas tárlat helyszíne, melynek kurátora Bojár Iván András. Központi témája a korábbi “Magyar Géniusz” tárlatok sikerén felbuzdulva, a geometrikus absztrakt konkrét jellegére helyezi a hangsúlyt. A látható munkák rengeteg kortárs fiatal és nemzetközileg ismert alkotó művei. Ilyen a főként Párizsban működő Kalmár János, vagy a Svédországban élő Palotai Gábor. Mellettük pedig, Családi Kriszta, Nagy Barbara, ifj Ficzek Ferenc, Szlabey Zoltán és még sokan mások.

Pindroch Csaba

A megnyitó alkalmával Pindroch Csaba színművész és egykori művészettörténet tanára, az OCTOGON magazint alapító, Bojár Iván András galerista-kurátor különleges tárlatvezetésén, mint kései és nyílt szakórán vehetnek részt a jelenlévők. Az eseményt a kiváló Nuage Project koncertje kíséri.

A következő hétvégi napokon a szervezők minden korosztály számára igyekeznek művészeti programokat felmutatni és ezekben részvételre buzdítani. A legkisebbek számára művészetpedagógiai foglalkozásokat tartanak erre szakosodott előadók, így a gyerekek belekóstolhatnak abba, milyen a vizualitáson keresztül új dolgokat tanulni világról. 

A nagyobbak számára szitanyomó műhelyt és élményfestő workshopokat tesznek elérhetővé a MaxCity munkatársai azért, hogy mindenki elkészíthesse a saját alkotásait, amelyeket haza is vihetnek a megvásárolt lakáskiegészítők mellé akár. 

Azok számára, akik felelősen gondolkodnak, a MaxCity lehetőséget biztosít arra, hogy a Világszép Alapítvány számára támogatást nyújtsanak. Hiszen az alapítvány olyan gyerekekért jött létre, akiket kiemeltek családjaikból és gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élnek. Az alapítvány programjai abban segítik a gyerekeket, hogy az otthontalanság, és az óriási bizalomvesztés és szeretethiány ellenére is meg tudják élni, hogy helyük van a világban, szeretetre méltóak, és vannak lehetőségeik az életben. A MaxCity számára pedig az otthon érzésének megteremtése az elsőszámú feladat, így nem is volt kérdés, hogy felkínálták a segítségüket az alapítvány számára. 

A hétvége teljes programja folyamatosan bővül, amelyről a központ honlapján és közösségi média felületein érdemes érdeklődni. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Bellamo Premium Comfort - Vesta Home bemutatóterem enteriőr tervezői pályázat.

Alkosd a terem! – egy szoba bármiből, bármennyiért
  • 2022-05-04 16:00
  • Deco

Alkosd a terem! – egy szoba bármiből, bármennyiért

A MaxCity rajzpályázata gyerekeknek.

Bojár Iván András és Pindroch Csaba közös tárlatvezetése

Bojár Iván András és Pindroch Csaba közös tárlatvezetése

A MaxCity Art Friday hétvégéjén a művészet az életünk részévé válik.

Hirdetés