Programajánló péntekre

Idén tavasszal az olasz Tecnografica gyár új, innovatív művésztapéta kollekciót dob piacra. Az ötdarabos kollekció különlegessége, hogy a grafika a magyar freeform belsőépítész kollektíva, valamint Szauder Dávid médiaművész kollaborációjában készül a mesterséges intelligencia bevonásával. A 'Spheres' tapéta kollekció bemutatójára és a hozzá kapcsolódó, az AI és enteriőrtervezés lehetőségeit fejtegető kerekasztalbeszélgetésre 2024. január 26-án, 18 órakor a Kollab terében kerül sor. 

Szauder 2 éve használja a mesterséges intelligenciát alkotói eszközként. Először különböző közösségi média platformokon hozott létre vizuális tartalmakat, majd figyelme fokozatosan az alkalmazott irányok felé fordult. A freeform és Szauder első közös bemutatkozására a S/ALON Budapest 2023-on került sor, ahol kísérleti céllal létrehoztak egy AI-jal tervezett tapétát, és annak szürreális, gazdagon burjánzó világához igazították az enteriőr többi darabját. A sikeres bemutatót követően döntött úgy a nagynevű Tecnografica, hogy önálló kollekció létrehozására invitálja az alkotókat.A kollekció első kinyomtatott darabját a Kollab alkotói térben mutatják be a tervezők elsőként.


A kerekasztal-beszélgetésen részt vesznek a freeform.ourcollective tagjai, Bolgár Eszter és Csitári Tímea, Szauder Dávid, Simonfalvi Bence (Position-collective) valamint Dr. Bábel Tamás agykutató, biotech szakértő. A beszélgetést Tóth Gabriella (account director) moderálja.

 

Kollab | Facebook | Instagram
 


Forrás: sajtóanyag

Köztér egy plázában

A Kollabot bemutató írásunkat itt lehet elolvasni.

Budapest legnagyobb közös nappalija | Kollab

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Digitális építészet az AI szerint

Digitális építészet az AI szerint

A ChatGPT-vel interjúztunk

Futurisztikus épületmodellek | Itt a LookX

Futurisztikus épületmodellek | Itt a LookX

Egy kifejezetten építészetre specializálódott AI platform született
 

Új utak az autonóm autózás világában

Új utak az autonóm autózás világában

A Mercedes designere, a MOME-ról indult Filczer Balázs beszél a kezdetekről és a mostani munkájáról.

Hirdetés