Az idei szeptember végén sem jön össze.

Tekintettel az egész világot érintő koronavírus-járványra, valamint az ehhez kapcsolódó rendezvény- és utazási korlátozásokra, a Messe Frankfurt – egyetértésben ZVEI és ZVEH partnereivel, továbbá a Szakvásári Tanácsadó Testülettel – úgy döntött, hogy a 11. Light + Building szakvásárt a rendezvény sorrendjének megfelelően, 2022. március 13-18. között tartja. 

A jelenlegi koronavírus-válság miatt az eredetileg tervezett márciusi időpontban nem lehetett megrendezni a Light + Building 2020 szakvásárt, így az a döntés született, hogy a világ vezető világítás- és épületautomatizálás vásárát későbbi időpontban tartják, noha a Messe Frankfurt és partnerei mindent megtettek annak érdekében, hogy a rendezvény megvalósuljon.

Az ipar és a vállalatok célja továbbra is az, hogy a Light + Building vezető világvásárt – a résztvevők elvárásainak eleget téve – a megszokott magas színvonalon rendezzék meg. Ennek megvalósulását a jelen helyzetben a Messe Frankfurt nem tudja garantálni.

Messe Frankfurt Exhibition GmBH / Pietro Sutera

„A jelenlegi szabályozás és a globális utazási korlátozások, továbbá az egészséget fenyegető lehetséges veszélyek miatt lehetetlen megtartani a Light + Building 2020 szakvásárt – ismertette a döntést Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt vezérigazgatója. – Ugyanakkor a kiállítók és a látogatók érdekében minél hamarabb gátat kell szabni a felesleges kiadásoknak. A döntés egyikünknek sem volt könnyű, de most arra fókuszálunk, hogy a következő Light + Building szakvásárt 2022-ben, a megszokott időrend szerint tudjuk megrendezni.”

A döntés az Intersec Building vásárt is érinti. Az Intersec Building a kapcsolódó biztonsági technológia platformjaként 2022-ben a Light + Building szerves részeként ünnepli bemutatóját.

„A Light + Building rendkívül fontos platform a világítás és épület automatizálás témakörében működő vállalatok számára, hiszen a szakvásáron a legújabb technológiákat alkalmazó iparágak jövője mutatkozik be.

Bármennyire sajnáljuk az idei rendezvény elmaradását, a döntéssel mi is egyetértünk. A jelenlegi vírushelyzet okozta kihívásokat ismerve úgy gondoljuk, hogy a döntés helyes volt, ezt a döntést a partnerek egymással egyeztetve, közösen hozták meg” – mondotta Michael Ziesemer, a ZVEI elnöke.

Daniel Hager, a ZVEI Elektromos Telepítő Rendszerek Szövetségének elnöke hozzáteszi: „A jelen helyzetben nem lennénk képesek megtapasztalni azt a pozitív, együttműködő és innovatív szellemet, amelyet a Light + Building már a kezdetektől megtestesít. Most mindenki másra koncentrál, a társadalmi távolságtartás sem egyeztethető össze a vásárral, így várnunk kell: a szakvásár továbbra is létezik, ez az ipar útjelzője és az információcsere gazdag platformja. Biztos vagyok benne, hogy új erővel indulva 2022 márciusa jobb időpont lesz a vásár számára.”

Manfred Diez a következő elemzést adja a ZVEI Fényszövetség szemszögéből: „A könnyűipar nagyon innovatív ágazat, sok új termékkel és technológiával rendelkezik. Ezek széles szakmai körben történő bemutatásához a Light + Building az egyik legfontosabb helyszín. Össze kell tartanunk, hogy ez továbbra is így maradjon” – jelentette ki a szövetség elnöke.

Ugyanakkor Lothar Hellmann, a ZVEH elnöke hangsúlyozta: „Az elmúlt 20 évben a Light + Building az ipar informatikai és technológiai platformjává fejlődött. A vezető nemzetközi vásár számára létfontosságú a résztvevők közötti intenzív információcsere. A modern kommunikációs lehetőségek ellenére sem helyettesíti semmi a személyes találkozót, ezt is bizonyítja a koronavírus-válság során szerzett tapasztalat. Ezért én örömmel várom a 2022-es Light + Building szakvásárt, amelyen az éghajlatvédelem, az elektromobilitás és a digitalizáció fog kiemelt figyelmet kapni.”

Holger Heckler, a VEG, a Német Elektromossági Nagykereskedők Szövetségének elnöke kijelentette: „Tökéletesen megértjük ezt a döntést. Az elektromos ipar számára valóban sajnálatos, hogy a Light + Building nem tartható meg 2020-ban, így ezen fontos platform nélkül kell tovább lépjünk. De az egészség az első.”

Tehát 2020-ban az egész iparág számára az a legfontosabb, hogy fellélegezzen, és megerősödve térjen vissza a Light + Building 2022-re. 

A Light + Building és az Intersec Building vásárokat 2022. március 13-18. között tartják Frankfurtban.

Forrás: Közlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

És most azt is elárulta, milyen tervei vannak, mire készül még.

2022-ben rendezik a soros Light + Building szakvásárt

2022-ben rendezik a soros Light + Building szakvásárt

Az idei szeptember végén sem jön össze.

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Az ország legnagyobb irodaházának tervezésekor fő szempont volt a kreatív, inspiráló terek létrehozása.

Hirdetés