A NOS vintage- és designbolt idén nyáron a Balatonra költözött, ahol pop-up vásárokat tart, miközben a budapesti üzlet zárva tart, kivéve a kirakatot, ami különféle kreatív koncepcióknak szolgál bemutató helyszínéül, Kirakat Koncept projektnéven. Júliusban és augusztusban kéthetes váltásban érkeznek a különböző egyedi „dekoralkotások”, melyek művészi eszközökkel hívják fel a figyelmet társadalmi, szociális és ökológiai problémákra.

 

Július 11-én zárult Rácz Dominika, a midealista Instagram-oldal készítőjének fotótárlata, július 23-ig pedig Bagaméri Gergely Jó napod volt? címet viselő street artos műve volt látható a NOS kirakatában.

Július 23. és augusztus 10. között a Társadalomklinika Egyesületé a Batthyány utcai „shopvitrin”. Ők a szegregátumok komplex fejlesztésével, a Tanodák működtetésével és ifjúsági szociális szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak. Kirakat Koncept-kiállításukon a teljes épületeket befedő falfestmények képei, a táborban készült képek és a gyerekek kézműves programokon alkotott művei voltak láthatók.

Majd e hét szerdától, azaz augusztus 10. és 22. között a Haniko művésznéven alkotó Herbert Anikó Hirundo (Fecske) című munkája lesz látható a NOS-nál, ami azért kongatja meg a vészharangot, mert a nagyüzemi mezőgazdaság okozta élőhely-átalakítások, a klímaváltozás és a fészkek állandó leverése miatt Magyarországról hamarosan eltűnhetnek a fecskék. A kiállítás különlegessége, hogy a kéthetes tárlat ideje alatt az öt nagyképet magában foglaló sorozat alkotásai, Farkas-Zentai Lili verseivel a Vinczemill papírmanufaktúra által készített, kézzel merített, limitált számú papírprint formájában megvásárolhatók lesznek Anikótól, amivel egyúttal a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is támogatható.
 

„Az ember mindig is felsőbbrendűnek gondolta magát, manapság pedig ez sajnos egyre inkább így van. Mindent uralni akarunk, a környezetünk, az ideáljaink, az érzelmeink, a félelmeink miatt. A fecskék, akik évezredek óta velünk élnek, tökéletesen szimbolizálják a mai ember tévképzeteit. Összepiszkítják a szép fehér insta-barát házakat, ráadásul hangosak is, így inkább leverik a fészkeiket. Ők meg ennek ellenére emberkövetők. Szóval, én most a fecskék oldalára állok, és át is szellemülök fecskelánnyá” – mondta el Herbert Anikó vizuális művész.

Végül az utolsó nyári tárlat (augusztus 22–29.) Hipp Tündéé, aki a médiában nap mint nap látható távoli, egzotikus tájak és különleges helyszínek helyett a saját mikrokörnyezetében keresi és találja meg a szépséget.

 

További infók a NOS Facebook- és Instagram-oldalán.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

IKEA FORSA Csodaországban

IKEA FORSA Csodaországban

LAMPAPA, avagy az óriás lámpa

Nagyszerű hallgatói projektek a MOME X Be Light! kurzuson

Nagyszerű hallgatói projektek a MOME X Be Light! kurzuson

Idén is folytatódnak a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj részeként meghirdetett KFI kurzusok.

Hirdetés