A készlet alkotója egy 25 éves doktorandusz, aki feltöltötte ötletét a LEGO Ideas oldalra.

Mostantól bárki kirakhatja Vincent Van Gogh, 1889-ben festett Csillagos éj című képét LEGO kockákból. A LEGO új készletét egy 25 éves doktorandusz, Truman Cheng készítette, aki először feltöltötte a LEGO Ideas weboldalára. Az Ideast pontosan azzal a céllal hozta létre a cég, hogy oda bárki feltölthesse meglévő LEGO termékekből készített ötleteit, amelyek később akár kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek. Miután Cheng alkotására több mint tízezren szavaztak, a dán cég úgy döntött, hogy készlet formájában piacra dobja Cheng ötletét, ami után az alkotó egyszázalékos részesedést kap majd. 

„Egyik nap csak szórakoztam a LEGO kockákkal, és rájöttem, hogy egyes darabok véletlenszerű egymásra helyezése hasonlít van Gogh ikonikus ecsetvonásaira – mondta el Cheng a LEGO Ideas-nak. – Jó agytorna volt olyan trükkökkel és technikákkal előállni, amik visszaadják az eredeti festményt, a különböző irányba menő ecsetkezelést.” 

A LEGO Stary Night szettje 3D-s képként kelti életre az impresszionista mester alkotását, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a művész jellegzetes ecsetvonásainak visszaadására és színpalettájára. A festő tiszteletére a készlet még egy Van Gogh minifigurát is tartalmaz, ecsettel, festőállvánnyal és egy mini Csillagos éj festménnyel. 

Ez persze nem az első eset, hogy a LEGO a képzőművészetből merít inspirációt, hiszen tavaly a LEGO Art sorozatban kijött már Andy Warhol Marilyn Monroe-ról készített képeinek kockaváltozata is, de ez az első, amivel 3D-ben újraalkothatunk egy műalkotást. Az pedig, hogy a LEGO egyre inkább gondol a felnőttekre is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Architecture sorozatban is egyre profibb készletekkel jönnek ki, mint például a tavaly év végén piacra dobott Colosseum.

És Van Gogh híres festménye sem először ihlette meg a mai designereket: Hollandiában nemrég éjszaka világító bicikliút készült a kép mintájára.  
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült kocka prototípusát.

Kihirdették a Talent Awards 2020/21 győzteseit 

Kihirdették a Talent Awards 2020/21 győzteseit 

Virtuális kiállítás nyílik a LEGO Hungária Kft. és a MOME közös pályázatán díjazottak munkáiból.

Hatvankilós terhelést is elbírt egy hazai versenyen épült LEGO-híd

Hatvankilós terhelést is elbírt egy hazai versenyen épült LEGO-híd

Lezárult a Hexatlon, a KÉSZ Csoport szakmai versenye, amin LEGO-elemekből terveztek hidakat építőmérnök-hallgatók.

Hirdetés