A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről.

Ezúttal Bodrogi Fanni belsőépítészt kérdeztük, akinek fontos – így munkáit is meghatározza – a jól kidolgozott koncepció, az egyedi formajáték és anyaghasználat, a színharmónia és a természetes felületek, illetve a növények jelenléte. Az általa tervezett belső terek – legyen az lakás, iroda vagy kisebb vendéglátóipari egység – nem valaminek akarnak látszani: lényegük a valódiság. És hogy melyik három belsőépítészeti munkát emelte ki Fanni az elmúlt pár évből? Mutatjuk!
 

Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/2-es lapszámából!
 


1. 320DTLA
Helyszín: Budapest, Szervita tér
Alapterület: 80 m2
Tervező: URBA
Tervező munkatársak: Juhász Andrea, Szitka Dániel, Lengyel Márton
Fotók: Varga Matti

„Hihetetlenül finom és mégis számtalan részlet van benne. Nem nagyon láttam még itthon ennyire konceptuális teret, nagyon izgalmas a monokromitás mellett a textúrák játéka. Megkapó az ívek használata, a fluid formavilág és a rusztikus felületkezelés harmóniája. Friss, finom – ez a kedvencem most.” 

 2. PannKa Part közösségi tér
Helyszín: Budapest, Újpesti rakpart 6.
Befejezés éve: 2022
Tervező: Archikon Építésziroda
Tervező munkatársak: Nagy Csaba, Pólus Károly, Reményi Petra, Batta Miklós, Várhidi Bence
Fotók: Danyi Balázs

„Végre valaki úgy nyúl a gyerekek által használt terekhez, hogy magukat a gyerekeket vizsgálja hogyan működnek, mit csinálnak az adott térben és nem intézi el annyival, hogy a gyerek egyenlő indokolatlan telítettségű és mennyiségű színhasználattal. Finom letisztultság, tér, fény, világosság érvényesül, miközben a fókusz a felületeken van. Kiegyensúlyozottságot áraszt és építészeti játékossággal van tele.”

 3. Roche HQ irodabelső
Helyszín: Budapest ONE Business Park
Alapterület: 1770 m2
Tervező: LAB5 Építésziroda
Vezető tervezők: Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna
Belsőépítészet: Németh Diána, Sipos Rebeka
Fotók: Batár Zsolt 

„Az irodai közös munkaterületek itt színes, tágas terek, ahol a növények, mint belsőépítészeti elemek érvényesülnek. Ráadásul a tér elválasztására számomra nagyon kedves, a ’60-as ’70-es évek lépcsőházaiból jól ismert, azóta kissé elfeledett kopolit (U profil) üveget is használnak, amely textúrájának köszönhetően önmagában is szoborszerű, ahogy megtöri a fényt, misztikussá téve az irodai hétköznapokat.”

 


 

Bodrogi Fanni ajánlására a sorozat következő részében az URBA tervezőit kérdezzük kedvenceiről.

 

Bodrogi Fanni | Web | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Budapesti hygge
  • 2023-12-01 10:00
  • Deco

Budapesti hygge

Egy 120 éves nagypolgári lakás felfrissítése

Karakteres harmóniák | Triász
  • 2023-10-11 09:00
  • Deco

Karakteres harmóniák | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Ferenczi Zsófit és Sipos Rebekát, a Design Studio *ness alapítóit kérdeztük.

Régi és új összhangja | Triász
  • 2023-08-16 09:00
  • Deco

Régi és új összhangja | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Lengyel Mártont, az URBA alapítóját kérdeztük.

Hirdetés