A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről.

Elsőként Hitka Andrást kérdeztük, aki tizenegy éve dolgozik különböző izgalmas hazai projekteken – irodák és rendezvényhelyszínek éppúgy megtalálhatók munkái között, mint éttermek, kávézók és magánlakások. Az általa megálmodott terekben a szinte állandó vintage elemek mellett rendszerint egy-egy saját tervezésű bútor vagy lámpa is feltűnik, nem is beszélve a régi járművekről. Legutóbbi munkájában a Mad Dog Coffee_Hangárban például egy korabeli mezőgazdasági helikopter lóg a mennyezetről. És hogy melyik három belsőépítészeti munkát emelte ki András az elmúlt pár évből? Mutatjuk!

Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/1-es lapszámából!

 

Hitka András – Fotó: Erdőháti Áron


1. Háromszintes Bauhaus-jellegű villa 
Helyszín: Budapest, 12. kerület
Alapterület: 283 m2
Tervező: Ottlik György, Cserny Katalin, Szentpéteri András
Fotó: Darabos György

„A tervező egy olyan sajátos formanyelvű házat kapott, amit a belső terekben a mai kornak megfelelő kialakítással és technológiával, ikonikus designelemekkel megspékelve vitt tovább a tervezés során. Mindezt úgy, hogy bár minden tökéletesen átgondolt, mégis otthonos – így nem válik múzeummá.”

Az OCTOGON Deco magazin 2023/1-es lapszámában sajnálatos módon itt tévesen más projekt szerepel. Hitka András eredetileg ezt a 12. kerületi Bauhaus-jellegű villát emelte ki elsőként. A hibáért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.


A háromszintes Bauhaus-jellegű villáról írt – az OCTOGON Deco 2022/2-es lapszámában megjelent – „Bauhaus adaptáció” című cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.2. Ökotudatos ház
Helyszín: Budakeszi
Alapterület: 160 m2
Tervező: Hanusz Ákos, Molnár József – Ház Művek
Fotók: Jaksa Bálint

„Ahogy a fa találkozik a betonnal a homlokzaton, úgy találkozik a nappali szoborszerű, kortárs betonlépcsője a gyerekszobában elhelyezett viktoriánus korú vintage csigalépcsővel. Egyszerre klassz értékmentés és jó ellentétpár.”


A Budakeszi határában megépült ökotudatos családi házról írt – az az OCTOGON Deco 2021/6-os lapszámában megjelent – „Ökotudatos design” című cikkünk erre a linkre kattintva olvasható. 3. Hotel Oktogon Haggenmacher
Helyszín: Budapest
Belsőépítészet: Radnóczy Eszter – este'r partners
Generáltervező: Archikon
Fotók: Tamás Pál

„Úgy emeltek be a klasszikus épületbe modern elemeket, hogy az bár meghökkentő, mégsem önkényes. A hálószobába elhelyezett tükrös tömeg, vagy a lebegő, vörös színű fém csigalépcső például úgy ad hozzá a térhez, úgy válik egységessé vele, hogy közben megmarad az épület identitása, mégis abszolút mai szemléletet, látásmódot képvisel.”


A Hotel Oktogonról írt cikkünk erre a linkre kattintva olvasható.  


 

Hitka András ajánlására a sorozat következő részében Bodrogi Fannit kérdezzük kedvenceiről.

 

Hitka András | Facebook | Instagram

 

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Karakteres harmóniák | Triász
  • 2023-10-11 09:00
  • Deco

Karakteres harmóniák | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Ferenczi Zsófit és Sipos Rebekát, a Design Studio *ness alapítóit kérdeztük.

Kávézó kukacbombázóval

Kávézó kukacbombázóval

A Mad Dog Hangár

Régi és új összhangja | Triász
  • 2023-08-16 09:00
  • Deco

Régi és új összhangja | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Lengyel Mártont, az URBA alapítóját kérdeztük.

Hirdetés