Interjú a Blandl Inezzel és Rádonyi Tündével!

Klasszikus multis sztoriból nem szokványos folytatással alakult meg a Salt Design, azaz Blandl Inez és Rádonyi Tünde közös vállalkozása, ami a só és a bors, a kreatív design és a racionális megvalósítás, a fekete konyhát ellensúlyozó faparketta, a letisztult design és a kedves kutyamosolyok kettősségére épít. Jól állnak nekik a laza hétköznapok, a gyors tempó, de a lényeg mégis a lakások átadásakor megszülető varázslat – pezsgővel, tortával, sírással és nevetéssel, ahogy kell. Interjúnk az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámából.
 


Min dolgoztok éppen?

Blandl Inez: Több projekten dolgozunk, kettőt emelnénk ki. Az egyik egy teljesen szétbombázott állapotú családi ház, ami a ’70-es években épült és rengeteg statikai kihívással hoz minket lázba. Nem túlzok: tényleg rengeteg meglepetést tartogat, minden héten történik valami váratlan.

Rádonyi Tünde: A másik jelenlegi projektünk bizonyos szempontból ennek az ellenpólusa: egy új építésű lakás a nyolcadik kerületben, ami viszont hozza mindazokat a nehézségeket, amiket az új házak tartogatnak. Nálunk mindig a minőség van a fókuszban, így kevés projektet vállalunk egyszerre, de azokat száz százalékban mi visszük végig, akár már az ingatlanvásárlástól kezdve egészen a beköltözésig.


Úgy hallottam, szeretitek, ha varázslattal zárulnak a projektek.

B. I.: Így van, az utolsó hetekben már hírzárlat van az ügyfél felé is. Természetesen előzetes egyeztetések alapján, a tervet követve, de a lakás utolsó simításait már csak mi alakítjuk szinte titokban, hogy minél nagyobb legyen a meglepetés. A megrendelő nálunk mindig gyönyörűen kitakarított, dekorált, szép helyre érkezik. Úgy szoktuk mondani, hogy egy magazinlakásba.

R. T.: Van egy gyengénk, amit hívhatunk akár varázslatnak is. Az ünneplésen sosem spórolunk: tortával, pezsgővel adjuk át a lakást és ilyenkor gyakori a közös sírás. Mindketten nagyon szeretünk ajándékozni, benne van a saját örömünk is, de az ügyfél öröme és a meglepetés varázsa az, ami hatalmas élmény számunkra. Ez egy intenzív, közös munka lezárása.


Kétfős csapat vagytok, hogyan osztjátok fel a feladatokat?

B. I.: Tünde viszi a projektmenedzsment részét, az enyém minden, ami design. A tervezési folyamat elindítása az én feladatom, a tervek után átlépünk egy megvalósítási fázisba, ott a gépészet, a villanytervek Tündéé, és ő tartja a kapcsolatot a kivitelezőkkel is az ütemezési terv alapján. Mostanra egyébként már olyan kivitelezők vesznek minket körül, akik valóban megbízható partnereink – ez jó pár év alatt alakult ki.
 

Extrém fekete konyha, gyönyörű régi faparkettával – a Salt Design asztalospartnerének szállítója és a munkapultos csapat a lépcsőn vittek fel mindent az ötödik emeletre.

A Nordix fotóstúdió mennyezetének mintázatát a fehérre festett nádtekercsek és fehér álgerendák váltakozása adja.A turmeric – azaz kurkuma – névre keresztelt lakás hálószobájában a sötétre pácolt parkettát kellett natúrra visszacsiszolni.


Lépjünk vissza egy kicsit! Hogyan kezdődött a közös út?

B. I.: Karrierváltók vagyunk, mindketten a multik világából érkeztünk a belsőépítészetbe. Tünde közlekedésmérnökként végzett, én pedig Firenzében tanultam interior designt, aztán elkanyarodtunk a multicégek felé, és egy közös munkahelyen lettünk barátok. Néhány évvel később már legjobb barátokként indultunk el együtt dolgozni: home staginggel kezdtünk, de ebből hamar elkanyarodtunk a belsőépítészet felé. Ismerősökkel, barátokkal dolgoztunk először, ekkor Tünde még csak besegített a projektmenedzsment területén, de hamarosan ő lett a „másik felem”, azóta pedig ketten alkotjuk a Salt Designt.


Mit hoztatok a multi cégek világából?

B. I.: A multis folyamatokat nagyon jól lehet adaptálni a belsőépítészetben is. Mindketten a telekommunikációs szektorban dolgoztunk, ez egy olyan üzletág, ami sosem áll meg. Nagyon gyorsan kell alkalmazkodni, és minden munkanapunkra igaz volt, hogy két lépéssel mások előtt jártunk. Egy fő fókusz volt: hogyan lehetsz minél jobb.

R. T.: A folyamatmenedzsment nagyon fontos volt a multinál, ez könnyen értelmezhető az építőiparra is: dokumentáció, jól kommunikált tervek, várható eredmények, látványos diagramok, ha esetleg le kell nyűgözni valakit. Egy dolog megmaradt: mi most is mindig jobbak és jobbak akarunk lenni.


A Salt Design védjegye, hogy nincs lakásfotó kutya nélkül.

B. I.: Ez így igaz! Azért igyekszünk minden lakást egy menhelyi kutyussal fotózni, hogy tudatos társadalmi szerepvállalás is legyen a munkánkban. Nekünk fontos, hogy a social felületeinket valami jóra is használhassuk a magunk megmutatása mellett, és ez lett a menhelyi kutyák promózása. Több kutya talált már így gazdit, és ennél jobb érzés nincs is a világon!

R. T.: A kutyusokat a Kutyaoviból hozzuk el Bicskéről, a választásban pedig mindig egy barátunk, Amanda, a Kutyaovi vezetője segít. Emellett állandó modellünk Barka, egy barátnőnk vizslája – ő bizony már címlapon is szerepelt.

B. I.: A fotóinkat egyébként Tünde készíti. Tünde megtanult fotózni, beiratkozott fotóiskolába is, és ezt azóta is így csináljuk. Az a szuper benne, hogy így akár egy egész napon át fotózhatunk: megvárhatjuk a napsütést, próbálgatjuk a szögeket, apró módosításokat.
 

Nappali és étkező a kurkuma színében megálmodott lakásból, Barka kutyával, aki akár harminc percig is képes a kamerába nézni jutalomfalatért cserébe.
A Rosemary projektnél a Salt Design eladásra készítette fel az ingatlant: a festmény egy helyi művész, Piti Nóra alkotása.

Ha már a fotózás szóba jött: az egyik legkülönlegesebb munkátok a Nordix fotóstúdió belsőépítészete.

B. I.: Ez rendhagyó projekt volt: fotóstúdióként ez egy tágas tér, valójában semmilyen működő funkcióra nem volt szüksége a megrendelőnek. Mégis egy különleges világot kellett létrehozni az álom és a valóság határán. A fotóstúdió alapvető levegős hangulatát meg kellett tartani, ebbe hoztunk kontrasztokat, anyagokat. Helyet kaptak itt Dukai István festményei, vintage szövetekből varrt párnák – egyedi, megismételhetetlen világ lett.


A szabadidőtöket is együtt töltitek?

B. I.: Sokat elárul rólunk, hogy a saját lakásaink is csak ötperces sétára vannak egymástól. Sok időt töltünk együtt: nagyon szeretjük a gasztronómiát, a jó bort, a kulináris élvezet is összekapcsol minket. Már csak ezért is várjuk a lakásátadókat: a pezsgő és a torta sem lehet akármilyen!

 

Salt Design | Web | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Álmok versenyzongorával
  • 2023-01-18 09:00
  • Deco

Álmok versenyzongorával

Villa kékben.

Kamera és kávé egy pultból

Kamera és kávé egy pultból

Egy fotós bolt születése.

Hiteles, tudatos építkezéssel a Bécs-Budapest tengelyen
  • 2023-01-11 11:00
  • Deco

Hiteles, tudatos építkezéssel a Bécs-Budapest tengelyen

Interjú az URBA vezetőjével, Lengyel Mártonnal.

Hirdetés