Hirdetés

A napellenzőkkel, pergolákkal és kültéri szerkezetekkel foglalkozó Pratic cég a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról híres. 

A Pratic név ismerősen csenghet azoknak, akik már gondolkodtak komolyabb pergolákban, teraszárnyékoló rendszerekben. A napellenzők, pergolák és kültéri szerkezetek tervezésével és gyártásával foglalkozó olasz cég híres a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról. Nemrég egy a maga nemében páratlan újdonságról számoltunk be. Most a bioklimatikus pergolák egyik csúcstermékét, a Brerát mutatjuk be szintén a hazai partnercég, az AR Home segítségével.

Ahogy a neve is mutatja, a bioklimatikus pergolákat az általuk biztosított teljesen természetes klimatikus kényelem jellemzi: vagyis a napsütés, az árnyék és a levegő optimális beállítása és finomhangolása. Mindezt automatikus, szenzoros rendszerrel felvértezve, hogy elég legyen egy klímaértéket megadnunk és a rendszer beállítja az árnyékoló lamellákat, lehúzza a textilárnyékolót (ha van) és erős szél vagy eső esetén tökéletesen lezár.

A Brera állítható napellenző lamellákkal rendelkezik, amelyek ideális szellőzést és hűvös körülményeket biztosítanak, egyszerűen kihasználva a természetes környezetben már jelen lévő elemeket: elsősorban a napot és a szelet. Ezek az alumíniumból készült lamellák akár 140 fokban is elfordulhatnak, és pontosan a változtatható dőlésszögük teszi lehetővé a fényerő és a levegőmozgás azonnali beállítását, ideális körülményeket teremtve a belső térben. Eső esetén a lamellák becsukódnak, mivel az esővizet a szerkezetbe integrált perem- és esőcsatornákba vezetik, így biztosítva a teljes védelmet.

A Pratic stílusával összhangban a bioklimatikus pergoláknak is van egy olyan alapvető kialakítása, amely megfelel a minőségi, egyszerű és hatékony napi használatnak. Az alumíniumból és a minősített anyagokból készült szerkezetek mind garantálják a tartósságot és kevesebb karbantartást igényelnek.

Egyediségre tervezve

A bioklimatikus pergolaszerkezetek a tervezők és designerek által létrehozott harmincnyolc színből álló exkluzív palettával testre szabhatók. A teljes festési folyamatot a vállalaton belül végzik, így minden munkafázist felügyelnek. A Pratic odafigyel a környezeti értékekre és az emberi egészségre, így a festési folyamatok során nem használ oldószereket. A Pratic által használt Tiger festékanyagok nagyobb ellenállást biztosítanak az UV-sugarakkal, a sóval és a nedvességgel szemben, a színek pedig hosszú időn keresztül ragyogóak maradnak.

A kiegészítőknek köszönhetően minden bioklimatikus pergolát egyedivé varázsolhatunk. A Slide Glass egy igazi ablak, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük a táj szépségét, mint az otthonunkból. A Spot világítógondolák a burkolat lapjaiba süllyesztve, tetszőleges pozícióban elhelyezhetők, míg a beépített Raso napellenzők és a peremre helyezett RGB LED-es lámpák kifinomult vizuális hatásokkal nyűgöznek le bennünket.

A Brera család különböző típusait és mellette még több, érdekes Pratic árnyékolórendszert a hazai közönség is meg tud nézni, ki tud próbálni az AR Home bemutatótermeiben Mogyoródon a központban, Törökbálinton a Tó2-ben és Szegeden. Előzetes bejelentkezésre ingyenes szaktanácsadással várják az érdeklődőket.

Tovább a TÓ2 oldalára!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Városmajori Szabadtéri Színpad vs. Paradigma Ariadné

Városmajori Szabadtéri Színpad vs. Paradigma Ariadné

Ezúttal a Paradigma Ariadné tervét mutatjuk meg, amelyben a tervezők egy új betűtípust is megalkottak.

Örökösök

Örökösök

A budapesti Basch-villa egyszervolt otthona magának a 20. századi magyar irodalomnak.

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

A 2019-es lámpatrendek jegyében 3+1 praktikus tipp azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

Hirdetés