Felszedték a műfüvet a világörökségi területről.

„A műfű korszak vége” – írta a Budapest Városháza Facebook-oldala. Mint Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze fogalmazott, az Andrássy út „világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel. Ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása.”

A műfű felszedése - Fotó: Budapest Városháza / Facebook

A középső szakaszon a kipusztult kőriseket egy új, várostűrőbb fafajjal, az ausztrál ostorfával kezdik el pótolni, az új fák öntőzőzsákot kapnak. A Tabánban debütált öntözőzsák előnyeiről korábbi cikkünkben többek között azt írtuk: 70 liter vizet tárol, és a működési elve a folyamatos, csepegtetve öntözés. Rendkívül hatékony öntözési mód, a lehető legkisebb párolgási veszteséggel, nem véletlen, hogy a technológiát az erősen vízhiányos Izraelben dolgozták ki, ahol minden csepp víz érték.

Most viszont maradjunk az Andrássy úton, ahol az új fák alatt ideiglenesen árnyéki évelőkkel borítják a talajt, és ezzel párhuzamosan zajlik „a zöldsáv végleges tervezése, ami az áttaposás ellen is védi majd a fasort és a zöldsávot, s méltóbb lesz a világörökségi helyszínhez”.

Végül a Városháza oldala megjegyzi, hogy a terveket számos hatósággal és közműcéggel szükséges egyeztetni, ami sok idő, de „addig se nézhetjük tovább tétlenül, hogy a műfű alatt a meglévő fák gyökerei is berohadjanak”. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így szeletelik a Lánchidat

Így szeletelik a Lánchidat

Bontják a híd pályaszerkezetét.

A Budapest ONE irodapark kiemelt szerepet kap Őrmező és Kelenföld fejlődésében

A Budapest ONE irodapark kiemelt szerepet kap Őrmező és Kelenföld fejlődésében

Az Etele Plazával közösen a dél-budai városrész megújulásának szimbólumai.

Rá sem ismer majd a Práter utcára

Rá sem ismer majd a Práter utcára

Teljeskörű megújulás két szakaszon: a Futó és a Szigony utca között, illetve a Tömő és a Leonardo da Vinci utca közt.

Hirdetés