2023.október végén került átadásra a Francia Konzulátus épületében a PRÉLUDE La Librairie Francaise 

A budapesti 1. kerületben megbújó üzlet a PRÉLUDE La Librairie Francaise, egy kis francia könyvesbolt, nem pusztán könyvek vásárlására szolgáló hely, hanem egy felfedezésre, kulturális gazdagodásra és közösségépítésre szentelt tér. Magyarországon az egyetlen, kizárólag francia nyelvű könyveket árusító üzletet az impressono studio tervezte. 

 
A PRÉLUDE megalkotásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy "párizsias", bisztró hangulatú, pozitív atmoszférájú teret hozzanak létre. A burgundi vörös nyílászárók, valamint a falak és könyvszekrények acélkék színe a francia zászló színeire utalnak. A sötét színek ellensúlyozására a mennyezetre egy könnyed hangulatú paradicsomi kép került, énekesmadarakkal és trópusi növényekkel.


A bisztró hangulatot sugallják az opál színű gömblámpák. Az egyedi, húszaséveket idéző mozilámpák adják a könyves szekrény feliratok egyediségét. Az eladóteret úgy alkották meg, hogy a középen elhelyezett mobil bútorok eltolásával könnyen átrendezhető legyen a tér, például író olvasó találkozókra, vagy film vetítésre. Az író-olvasó találkozók színpadias hátterét a könyvesbútorok színével megegyező térelválasztó függöny adja.
 


Szintén a húszas éveket idézik az egyedi fém magazin- és képeslap tartók. A térben teret kapott egy olvasó sarok is, mely a gyermekkönyvek közelében található, és ami mellett a kicsikre gondolva kisállatos leülőket is elhelyeztek.
 


Összességében egy olyan mesés hangulatú teret alkottak, melyben könnyen elmerülhetnek a francia irodalom és nyelv szépségében belefeledkezve egy könyv olvasásába, vagy találkozhatnak kedvenc íróikkal és olyan emberekkel, akik szintén hasonló kulturális élményre vágynak.


 
A „prélude” francia szó jelentése zenei nyitány, amely szimbolizálja az üzlethelyiség valódi célját: a művészet határokat átlépve erősíti a francia és magyar kulturális kapcsolatokat az irodalom és a zene találkozásával.
 

Forrás: sajtóanyag
 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Az Újpesti Piac és egy cserépfalui ház videója is versenyben a Simon Architecture Prize-on

Az Újpesti Piac és egy cserépfalui ház videója is versenyben a Simon Architecture Prize-on

A nemzetközi díjra az épületek belakását, atmoszféráját megragadó videóval lehet nevezni.

Építészetileg és történelmileg is jelentős épületek újulnak meg Kőszegen

Építészetileg és történelmileg is jelentős épületek újulnak meg Kőszegen

Összesen hét egyházi épület, hatmilliárd forintból.

Új arculatot kapott a Bútoripari Unió

Új arculatot kapott a Bútoripari Unió

Az új brand számos tudásterület eszközrendszerét használva növelné a magyar fa- és bútoripar nemzetközi versenyképességét.

Hirdetés