Limitált kaspókollekció a Wild Flower Bar és Kezemura kollaborációjóból.

A Wild Flower Bar-t idáig elsősorban a kócos, természetes csokraikról ismerhettük, most azonban újabb „finomsággal” rukkolnak elő: a zöld levelesek felé is nyitnak a lányok. A vadvirágos, belvárosi stúdiójukban különleges, akár mexikói hangulatot idéző kaktuszok, apró pozsgások és emlékeket idéző szobanövények (például monstera, jázmin, filodendron) keresik leendő gazdájukat. Ráadásul most debütál  – a Kezemurával való kooperáció eredményeként – a növényekhez illő, letisztult formavilágú kerámiacsalád is.

fotó © Fanni-fotók

Bár még pár éve  is csak az idősebb generáció rajongott a klasszikusnak számító szobanövényekért, mára már New York-tól Londonig igazi trenddé nőtte ki magát a nagyvárosi fiatalok körében a cserepes növények szeretete. Van, aki pozsgásokkal díszíti az esküvőjét, van, aki zöld növényekkel dzsungelesíti be a lakását. Mindehhez pedig nem kell más, mint némi idő, egy kis törődés, egy ablakpárkány vagy polc, és persze maga a növényke – ami az esztétikai érték mellett pozitív élettani hatásokkal is bír: növeli például a koncentrációs képességet, csökkenti a vérnyomást és a levegőt is tisztítja.

fotó © Fanni-fotók

„Amikor a vidéki gyermekévek után mindketten a nagyvárosba költöztünk, persze szupermini lakásba, ráadásul egyik költözés követte a másikat, akkor jöttünk rá, hogy a növényeink azok, amiket mindig magunkkal viszünk a következő helyre, ezektől lesz otthon az otthonunk.” – mondja Tóth Kata és Klenovszki Mimi, a Wild Flower Bar megálmodói.

fotó © Fanni-fotók

A szobanövény imádatuk máig kitartott, és nemrég megfogalmazódott bennük az is, hogy a növényekhez, az átültetésekhez igazi kihívás megtalálni a megfelelő növénytartót. Ekkor találkoztak Somoskői Gáborral, a Kezemura kerámiáit készítő alkotóval. Gábor az utazásaiból, a természetből és az épített környezetből inspirálódik, de gyakran ragadják meg színek, formák, érzetek, amik alkotásra késztetik. „A Wild Flower Bar hangulata, letisztult, mégis vad világa valóban hatással volt rám, ezért nagyon örülök, hogy közösen hoztuk létre ezeket a fehér és szürke, natúr kerámiákat, amelyek tökéletesen kiegészítik a burjánzó növényeket.” – meséli Gábor.

A limitált kaspókollekció 4 különböző méretű és formájú darabból áll, amelyek matt szürke és fehér színben pompáznak. A kaspókollekció kizárólag a Wild Flower Bar-ban kapható.
 
forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Életszőttesek | Matrix of Flowers

Életszőttesek | Matrix of Flowers

KIállítás a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben

„Kaphatok egy darabka földet?”

„Kaphatok egy darabka földet?”

A közösségi kertek múltjáról és jövőjéről. 

Urban és Earth, a hazai tervezésű design kaspócsaládok

Urban és Earth, a hazai tervezésű design kaspócsaládok

Közösségi design a Plante.-tól.

Hirdetés