Valami régi, valami új – a fókuszban: Örökségünk és kreativitásunk.

Az év legjobban várt gasztrorandevúja kétségtelenül a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éves nagyrendezvénye. A mindig változó helyszínt 2016. szeptember 11-én, vasárnap a Chianti Étterem városa, Veszprém adja, míg a díszletet a vár impozáns kulisszái biztosítják az Érseki Palota előtti téren (Vár utca 16.), a Szentháromság szobornál. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben, a megyés püspök köszöntőjével és asztali áldásával kezdődik. Ezután a Chianti tulajdonosi köréhez tartozó balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara idézi fel a Jó ebédhez szól a nóta hagyományait, közel félórás műsorával.

A zene illeszkedik a tematikához: a hagyományőrző blokkot modern ritmusok váltják, hiszen az itt kínált finomságokat az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kell elkészítenie a séfeknek. Ez azt jelenti, hogy a vendéglátók egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínálnak. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a 15 SVÉT, és a két meghívott helyi étterem (Oliva Étterem, Villa Medici), illetve a SVÉT-aspiránsok bemutassák, hol tart aktuálisan a konyhájuk. Az eseményen az italokról természetesen a helyi erők, a Balatoni Kör tagjai gondoskodnak. Veszprém város gesztus értékű ajándéka az idelátogatóknak, hogy a vendégek a Várbeli nevezetességeket a rendezvény ideje alatt jelentős kedvezményekkel látogathatják.

Dátum: 2016. szeptember 11., vasárnap (12.00-18.00)
Helyszín: Veszprém, Érseki Palota előtti tér (Vár utca 16.)
Házigazda: Chianti Étterem, Veszprém
Résztvevők: a 15 Stílusos Vidéki Étterem (többek között: az IKON, Anyukám mondta, Kistücsök, Erhardt Étterem, Rosinante, Mandula stb...) + 2 meghívott veszprémi étterem (Oliva, Villa Medici) + 3 aspiráns étterem
Tematika: Örökségünk és kreativitásunk
Regisztráció: szükséges (augusztus 15-től: veszpreminfo.hu)
Mindig friss hírek: svet.hu, facebook.com/stilusos 

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

forrás: sajtóközlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Egy univerzális szikra, amely lehet egy könyv, amit kihajtunk, egy korona, és egyfajta terjedés is"

A Hidden Characters tervezői elárulták, hogyan készítették el Veszprém új arculatát.

Magyarország legélhetőbb városai

Magyarország legélhetőbb városai

A fővárosban az I. és az V. kerület, vidéken Veszprém és Eger, az agglomerációban Budaörs és Szentendre vezet.

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Színes, kreatív, gazdag jelentéstartománnyal bíró utcabútorok kerültek az Európai Kulturális Főváros címre készülő Veszprém Haszkovó lakótelepére.

Hirdetés