Az Enteriőrtörténetek című munka tárgya André Kertész és Brassai egykori párizsi lakhelyei ma. 

Hirdetés

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Ponton Galériájában rendezik Cseh Gabriella média művész Enteriőrtörténetek című kiállítását és DLA védését.

Kiállítás: 2015. október 27 – 31., naponta 12:00 – 18:00
DLA mestermunka védés: 2015. október 30. (péntek) 10:00, Ponton Galéria

„Az Enteriőrtörténetek című munka tárgya André Kertész és Brassai egykori párizsi lakhelyei ma. Célja egyrészt a kulturális emlékezet eddig ismeretlen vagy feledésbe merülő helyeinek feltárása, az enteriőrök történetének megismertetése a jelenlegi lakókkal, közös alkotás során. Másrészt a két választott fotóművész életrajzának és hagyatékának kiegészítése olyan információkkal, melyek pályájuk párizsi epizódjaihoz és lakóhelyeikhez kötődnek.

A fotóarchívumokban végzett kutatómunka során igyekeztem beazonosítani minden olyan fotót, amely Brassai és Kertész egykori lakhelyén készült. Az azonosítás a lakásokba való bejutás során történt. Később e fotók alapján, azok összes nézőpontját rekonstruálva, és a mostani lakókkal való együttműködésben, pontosabban: egy kollektív munkában készültek el az Entriőrtörténetek képei. Az összes résztvevő ezekből a rekonstruált nézőpontokból, egy térben és egy időben készítette el fotóját, amely egyfajta hálóként alkotja a munka térbeli vázát. Az együttműködés során a résztvevők így egyszerre voltak az alkotás alanyai és tárgyai. A megvalósított térrekonstrukció, pedig egy aktualizált korrajz lett, emlékezésre tett kísérlet és potenciális közvetítő a múlt és a jövő között.” Cseh Gabriella 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok

Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok

A Ludwig Múzeum kiállítása a nemzetközi Bauhaus-év megemlékező eseménysorozathoz kapcsolódik.

Megnyílt az IPARTERV 50+ kiállítás

Megnyílt az IPARTERV 50+ kiállítás

Az IPARTERV 50+ című csoportos tárlat az 1968-as és 1969-es Iparterven kiállító művészek legújabb munkáiból, illetve a már lezárt életművek legutóbbi szakaszából ad válogatást. 

Hudec és a kínai metropolisz

Hudec és a kínai metropolisz

A budapesti Hudec-hagyatékból nyílik kiállítás Sanghajban.

Hirdetés