Hirdetés
  • 2017-02-08 12:27
  • Tér

A Mylan budapesti irodája

A belső tér kialakítását a svéd irodabútor specialista Kinnarps magyarországi csapatára bízták.

Hirdetés

Könnyű egy start-up-nak irodát tervezni. Babzsák foteles, csocsó asztalos mobil munkahelyet, ami megmozgatja a fantáziát és a délután 5-kor beálló nyakat. Mi a helyzet azonban azokban a szektorokban, amelyek legfőbb értéke a megbízhatóság? Hogyan maradnak rugalmasak és innovatívak ott, ahol a kiszámíthatóságot követeli meg a vásárló? A bankszektor, a biztosítási vagy tanácsadó cégek, sőt a gyógyszeripar vezető márkáinak brandingje is a klasszikus értékeken nyugszik, mely értékek látszólag összeütközésbe kerülnek a változó munkavállalói igényekkel. De nem a Mylannél.

A Mylan, a világ harmadik legnagyobb gyógyszereket gyártó és forgalmazó vállalata, 2015-ben kezdte el kiépíteni budapesti szolgáltató központját. A gyorsan közel száz fősre nőtt iroda merőben új megoldásokat kívánt. Addigi, szerényebb és a belvárostól kívül esőbb központjukat 2015 szeptemberében egy Váci úti irodaházra cserélték. A belső tér kialakítását a svéd irodabútor specialista Kinnarps magyarországi csapatára bízták.

A recepció hangulatát a térben mindenhol megjelenő egyenes vonalak teszik elengássá. A fogadó térben domináns különböző szürke árnyalatok, az egyszerű, hivalkodás mentes logó és a cég lényegre törő, komoly hitvallása a recepció falán mind előkészítői a későbbi iroda térben kibontott visszafogott stílusnak.

Az irodában a Mylan logójának színei jelennek meg, a szürke és a kék, amik már önmagukban nyugalmat árasztanak. Az open office kanyargó asztalsorai sokkal jobban megbontják a teret, mint a legtöbb irodában látható, egyenes vonalú elrendezés, lényegesen nagyobb személyes teret biztosítva ezzel a dolgozóknak. A csillag alakú, organikus elrendezés ráadásul jobb helykihasználást is eredményez. A teret domináló open office mellett megjelennek a különböző méretű tárgyalók, amik a kiscsoportos munkamegbeszéléseknek és tréningeknek adnak helyet.

A pihenést és kikapcsolódást szolgáló helyiségek berendezése az 50-es évek svéd bútordivatját követik. Ezen stílus újra felfedezése gyakorlatilag a skandináv belsőépítészeti trend elterjedésével esik egybe mégis Magyarországon kevés enteriőrben fedezhető fel. Ennek a stílusnak a titka a nagyon magas minőségű anyagok használatában és az egyszerű, klasszikus vonalvezetésben rejlik, ami alkalmassá teszi elegáns terek berendezésére. A Mylan irodájába különösen jól mutat, hiszen pont megbízhatósága és tartóssága miatt kedvelik ezeket a stílusú bútorokat.

A nyugalmat árasztó tér visszafogott szín és formakezelése kielégíti a modern munkavállaló igényeit. A különböző méretű meeting room-ok és pihenő szobák, valamint az open office optimalizálása megfelelnek a legújabb irodai trendeknek. A gyógyszeripari óriással szemben támasztott vásárlói elvárások, a megbízhatóság és magas minőség, egyértelműen visszaköszön nem csak a Mylan cég szintű arculatában, de budapesti irodájában is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újdonságok és trendek a Stockholmi Design Hétről

Újdonságok és trendek a Stockholmi Design Hétről

Február 7.-én 15. alkalommal nyitott meg kapuit a Stockholmi Furniture & Light Fair.

Mosolygó iroda - Danone
  • 2016-12-14 22:15
  • Tér

Mosolygó iroda - Danone

A mára klasszikussá vált open-office mellett kisebb megbeszélésekhez kialakított sarkok, de nagy tárgyalók, sőt egy könyvtár és szabadidő szoba is található a Danone új, Váci úti irodájában. 

Svájci-svéd-magyar együttműködés a Duna partján
  • 2016-06-16 11:49
  • Tér

Svájci-svéd-magyar együttműködés a Duna partján

A Dachs Hungary iroda és a Kinnarps design.(x)  

Hirdetés