Nézz körül a Bartók Béla úton, és gondolkodj el, mi az, amitől jobb lenne létezni benne, amitől jobb lenne végigsétálni rajta és pályázz a kurzusra!

Milyen lesz, milyen lehetne a Bartók Béla út 2030-ban? Gondolkozz rajta, oldd meg! Fogunk egy teret, a Bartók Béla utat. Megismerjük, megszelídítjük. Óvatosan, de bele is nyúlunk. Vizuális eszközökkel, leleményességgel, empátiával, okossággal. Csapatokban kutatunk, ötletelünk, gondolkodunk, alkotunk, egy kicsit még meg is valósítunk.

Nem leszel egyedül! A jelentkezés után 4-6 fős csapatokba osztanak benneteket, amiket igyekeznek a lehető legszínesebben összerakni. Sok és sokféle barátod lesz. Olyan hallgatókkal dolgozhatsz együtt, akikről eddig azt sem tudtad, hogy mit csinálnak, nem gondoltál róluk semmit, vagy épp szorongtál amiatt, hogy sokkal többet tudnak nálad.

A kurzus során a helyi kulturális élet alakítóinak a mentorálása mellett dolgozhattok. Ez azért fontos, hogy az elképzeléseitek összhangban lehessenek mindazoknak az elvárásaival, akiknek érdekeltsége fűződik a Bartók Béla úthoz (lakók, közigazgatás, vállalkozók, stb.)

A csapatok október végén egy háromnapos hackathon-on dolgozzák ki az ötleteiket, majd november végén prezentálják egy szakmai zsűri előtt, hogy mire jutottak. A verseny legjobb alkotásai és alkotói pedig lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek az ötlet továbbfejlesztésében a Demola inkubációs programjában.

Kik jelentkezhetnek a kurzusra?

Egyetemi hallgatók. (Kivételes esetben még az sem baj, ha már nem vagy egyetemista).

Nem számít, hogy nem vagy tervező, designer, várostervező, sőt! Te is használod a várost, az utcát, ugyanúgy fontos a véleményed! Mentoraink és facilitátoraink segíteni fognak, hogy fel tudd használni és értékelni tudd azt a tudást, amivel jössz. Egészen biztos, hogy találunk neki helyet.

Hogyan lehet pályázni?

Küldj egy CV-t, egy motivációs levelet, és ha szeretnéd, megmutathatod nekünk, hogyan képzeled el 2030 Budapestjét. Az eredményesség érdekében csak 35 hallgatót tudunk fogadni, így a 35 legjobb pályázatot leadó hallgató vehet részt a kurzuson.
Jelentkezni és a jelentkezéshez kapcsolódó teendőkről részletesebben tájékozódni itt tudsz.

A jelentkezés határideje: 2019. augusztus 12., éjfél.

A verseny szervezésében és lebonyolításában részt vesz a Bartók Béla Boulevard projekt menedzseléséért felelős Kulturális Tizenegy Egyesület, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszéke, a Demola Budapest innovációs labor és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. További információt itt találsz. Ha kérdésed van, felteheted itt, illetve az esemény Facebook oldalán is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

A tudósok szerint ez arra utal, hogy évszázadokkal Velence ötödik századi alapítása előtt már jelentős települések lehettek a környéken.

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Ismét jön a színes Bartók Béla úti forgatag, érdemes lesz kilátogatni.

Beyond bauhaus - prototyping the future - tervezői pályázat

Beyond bauhaus - prototyping the future - tervezői pályázat

Várnak mindenkit, akinek úttörő ötlete van arra, miképp lehetne fenntarthatóbbá tenni a világot.

Hirdetés