Equitone építész és építészhallgatói pályázat 2019.

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone. Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. január 20-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.

Az elmúlt évek pályázatai jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az Equitone szálcement homlokzatburkolat, de egyre népszerűbb ez a tartós és szép anyag a középületeket tervezők körében is. A pályázat célja nem változott:

az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az Equitone szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása.

Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez. Ez is indokolta az idei évi pályázat fő üzenetének megválasztását. A mottó azt fejezi ki, hogy ugyan az Equitone anyag az épületek esztétikájához vitathatatlanul hozzájárul, nem feledkezhetünk meg az épületburok az energiafelhasználásra gyakorolt hatásáról, valamint a tartósságra való törekvésről sem. Mindezt pedig az Equitone szálcement burkolat változatos megjelenéssel kínálja felhasználóinak.

Pályázati feltételek

A hallgatók esetén továbbra is a kiíró elvárása, hogy a pályázó megismerje az anyag alkalmazástechnikáját és annak megfelelően alkalmazza azt bármely iskolai munkáján, vagy kifejezetten a pályázat számára készült tervén. A pályázati díjazás építészek esetén összesen 800 000 Ft, míg építészhallgatók esetén 300 000 Ft, amelynek felosztásáról a zsűri szabadon dönt.

A zsűri tagjai 2019-ben

  • Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész
  • Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Vikár András DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Szalkai-Szabó Zoltán, projekt manager, Equitone

Pályázati határidők

A pályázat benyújtási határideje: 2020. január 20. Díjátadó ünnepség: 2020. első negyedévében egy gálaest keretében, ahová minden pályázó és a kiíró számára más, fontos szakemberek is meghívást kapnak.

Egyéb információk

  • Bővebb információkért kattintsatok ide, vagy keressétek közvetlenül a lebonyolítót: Build-Communication Kft., telefon: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu.
  • További információ az Equitone termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan: Szalkai-Szabó Zoltán, projekt manager, Equitone, e-mail: zoltan.szalkai-szabo@etexgroup.com, T: (30) 237-1668, www.equitone.hu.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pontházak és vitorlások

Pontházak és vitorlások

95 éve született Tenke Tibor építész.

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Mert a természetes és természetesen szép anyag bármilyen épületen megállja a helyét.

Vendégenként „30 köbméter friss dunai levegő”

Vendégenként „30 köbméter friss dunai levegő”

80 éve hunyt el Domány Ferenc.

Hirdetés