Hirdetés

 A care farmok - vagy más néven szociális farmok - működését Janka és Rozi a Norvégiában szerzett tapasztalataik segítségével mutatják be.

Web:https://www.facebook.com/events/2047335068717905/
Időpont:2019 Március 27. 18:30, Szerda
Hely:KÉK - Kortárs Épitészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Bartók Béla út 10-12.

 

Care farm, szociális farm, green care, ökoterápia, vadonélmények, open dialogue módszerek, multifunkcionális gazdaság, care farmer, farm helper stb. Sok-sok idegen kifejezés, ami itthon még magyarázatra szorul, tőlünk északra, délre, nyugatra már kevésbé. Horváth Janka és Siklósi Rozália 2015-ben indították el a Care farm blogot azzal a céllal, hogy Magyarországon is teret kapjanak ezek a témák. 

Március 27-én arról a kezdeményezésről beszélgetünk velük, melynek keretében kis családi gazdaságok kiegészítő egészségügyi, szociális szolgáltatást nyújtanak megváltozott képességű emberek számára. A care farmok - vagy más néven szociális farmok - működését Janka és Rozi a Norvégiában szerzett tapasztalataik segítségével mutatják be. Ennek fényében arról kezdeményeznek majd beszélgetést, hogy milyen adaptációs lehetőségei léteznek a megoldásnak hazai körülmények között.

Beszélgetőpartnerük lesz Dr. Dúll Andrea (környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese)


Hirdetés