A stratégiát a World Green Building Council fogalmazta meg. 

Új stratégiát fogalmazott meg a környezettudatos építés világtanácsa, a World Green Building Council, melynek célja a klímavészhelyzet kezelése, az egészség és a jóllét, valamint az energiahatékonyság kérdéseinek megoldása a COVID-járvány utáni épített környezetben.

Az új stratégia az épített környezet átalakulásának felgyorsítására és átfogóvá tételére szolgál világszerte, melyet a WorldGBC 70 tagszervezete és azok több, mint 36.000 tagja támogat.

Az éghajlat-tudományon és a fenntartható fejlődés globális céljain (SDG) alapuló stratégia a globális felmelegedéssel, az egészséggel és a jólléttel, valamint az erőforrásokra gyakorolt hatásokkal foglalkozik a minőségi infrastruktúra biztosítása érdekében – mely bolygónk, közösségeink és gazdaságaink számára kritikus szükséglet a COVID-járvány összefüggésében.

Az épületek felelősek a globális szén-dioxid-kibocsátás csaknem 40 százalékáért és a globális anyagfelhasználás 50 százalékáért. Az emberek és családtagjaik 91 százaléka olyan helyen él, ahol a légszennyezettség mértéke meghaladja az Egészségügyi Világszervezet határértékeit.

Az emberek idejük 90 százalékát beltéri környezetben töltik, ezért annak minősége kritikus jelentőségű a fertőző betegségek terjedésének leküzdésében is. 2050-re a világ népessége 9,8 milliárdra nő, és a világ épületállománya megduplázódik, felgyorsítva az épített környezet pusztító környezeti, társadalmi és gazdasági hatásait.

A teljes cikk itt olvasható, a stratégia dokumentuma innen tölthető le.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Digitális könyvtár készült a fenntartható épületekről

Digitális könyvtár készült a fenntartható épületekről

Az adatbázis minden épülete kimagasló egészségi szempontból, valamilyen zöld minősítéssel rendelkezik, és/vagy karbonsemlegesen működik.

Találkozz az innovatív építészettel a Green Walkon!

Találkozz az innovatív építészettel a Green Walkon!

#BuildingLife szlogennel jön a Nemzetközi Zöldépítés Hete. De mit is jelent ez?  

A körforgásos gazdaság az építőipar jövője is

A körforgásos gazdaság az építőipar jövője is

A hó elején Norvégiában találkoztak az európai green building council (GBC) szervezetek.

Hirdetés