Szerkezetkész az OTP Bank új irodaháza

Budapest meghatározó irodafejlesztése a 3000 fős épület.

Szerkezetkész állapotot ért el Budapest egyik meghatározó irodafejlesztése, az OTP Bank új irodaépületének kivitelezése. Ezzel a mérföldkővel a nagyságrendileg 3000 fő befogadására alkalmas épület készültségi állapota elérte a harminc százalékot. Az irodaház a Market Építő Zrt. kivitelezésében épül fel.

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe terveznek költöztetni 2022-ben. A XIII. kerületi Madarász utcában, az OTP Bank meglévő irodaparkjának közvetlen szomszédságában épülő hétemeletes irodaház nagyságrendileg 3000 fő számára biztosít majd magas színvonalú munkahelyet. A hitelintézet új irodaháza számos eltérő munkavállalói igényre nyújt megoldást. Rugalmasan alakítható működési keretrendszere például hatékonyan támogatja majd a kollégák fizikai és virtuális együttműködését is. Az irodaház tervezésénél különösen figyeltek a munkavállaló-barát légkör kialakítására és a különböző területek eltérő munkavégzési igényeire. 

Az új ingatlan építészeti koncepciójának legfontosabb eleme a biofília, azaz a természetes elemek előtérbe helyezése.

A rengeteg zöldfelület, belső udvar és tetőkert mellett a belsőépítészetben is a természetre utaló motívumok jelennek majd meg, hogy kellemesebbé tegyék az ott dolgozók mindennapjait. A közösségi- és irodaterek emberközpontú kialakítása mellett a tervezés során nagy hangsúlyt fektetettek a hatékonyságot támogató megoldásokra és a racionális fenntartási költségekre is. 

A tavaly megkezdett építkezésen jelenleg több mint 400 szakember dolgozik. A kivitelezés második üteme a 350. munkanapnál jár. Ez idő alatt a monolit vasbeton szerkezetbe 40 000 köbméter beton és 5000 tonna betonacél került. Az épületen található egy 45 tonnás acél tetőszerkezet, ami egy 1300 négyzetméteres üvegtetőt tart majd. Az irodaház legmagasabb pontja 30 méteres magasságban van, ide került az építőipar egyik legfontosabb ünnepét szimbolizáló jelkép, a feldíszített bokréta.

A szokásos közös ünnepség és az ökörsütés a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezúttal elmaradt, azonban a projektvezetők így is köszöntötték mindazokat, akik az építési helyszínen biztosítják a projekt előrehaladását. 

„Az OTP Bank működését leginkább a stabilitás, az erő és a folyamatos innováció jellemzi. Az elmúlt években az akvizícióknak köszönhetően regionálisan is meghatározó szereplővé váltunk. A digitális és fióki fejlesztések mind azt a célt szolgálják, hogy hatékonyan, gyorsan, de egyben biztonságosan tudjuk kiszolgálni több mint 19 millió ügyfelünket itthon és a régióban – mondta Dr. Barna Zsolt, az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese. – Kiemelt szerepe van a fejlődésben a budapesti központunknak is, amely hamarosan egy új irodaépülettel bővül. Elsősorban nem építészetileg szeretnénk egyedit alkotni, inkább az irodaház használóit, azaz a munkatársaink szempontjait szeretnénk támogatni. Olyan tereket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek inspirálják a kollégákat, javítják az információáramlást, és megkönnyítik mindennapjaikat.” 


 
Az elmúlt hetek eseményei is minden bizonnyal hatással lesznek a belső terek kialakítására. A járványhelyzet idején szerzett tapasztalatokat mindenképp figyelembe veszik majd az irodák és közösségi terek belsőépítészeti kialakításakor. 

„A Market Építő Zrt. méltó partner a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok iroda- és székházépítési projektjeiben – mondta Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója. – 

Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb irodáit építjük, amikhez elegáns építészeti design párosul.

Huszonöt éves tapasztalatunk biztonságot jelent a minket választó nagyvállalatoknak beruházásaik sikeres lebonyolításában, még ebben a kihívásokkal teli időszakban is. Köszönjük partnereinknek, munkatársainknak, hogy a járványhelyzetben is velünk vannak, együtt küzdhetünk, bizonyíthatunk.”

A Market kivitelezésében épülő irodaház átadása 2021 végén várható. Az ütemtervet egyelőre nem befolyásolja a koronavírus okozta helyzet, a kivitelezés továbbra is a tervek szerint halad.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Stilizált hullámok és pazar kilátás a BudaParton

Stilizált hullámok és pazar kilátás a BudaParton

Bokrétáztunk a BudaPart E épületénél.

Hirdetés