Hirdetés

Budapest meghatározó irodafejlesztése a 3000 fős épület.

Szerkezetkész állapotot ért el Budapest egyik meghatározó irodafejlesztése, az OTP Bank új irodaépületének kivitelezése. Ezzel a mérföldkővel a nagyságrendileg 3000 fő befogadására alkalmas épület készültségi állapota elérte a harminc százalékot. Az irodaház a Market Építő Zrt. kivitelezésében épül fel.

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe terveznek költöztetni 2022-ben. A XIII. kerületi Madarász utcában, az OTP Bank meglévő irodaparkjának közvetlen szomszédságában épülő hétemeletes irodaház nagyságrendileg 3000 fő számára biztosít majd magas színvonalú munkahelyet. A hitelintézet új irodaháza számos eltérő munkavállalói igényre nyújt megoldást. Rugalmasan alakítható működési keretrendszere például hatékonyan támogatja majd a kollégák fizikai és virtuális együttműködését is. Az irodaház tervezésénél különösen figyeltek a munkavállaló-barát légkör kialakítására és a különböző területek eltérő munkavégzési igényeire. 

Az új ingatlan építészeti koncepciójának legfontosabb eleme a biofília, azaz a természetes elemek előtérbe helyezése.

A rengeteg zöldfelület, belső udvar és tetőkert mellett a belsőépítészetben is a természetre utaló motívumok jelennek majd meg, hogy kellemesebbé tegyék az ott dolgozók mindennapjait. A közösségi- és irodaterek emberközpontú kialakítása mellett a tervezés során nagy hangsúlyt fektetettek a hatékonyságot támogató megoldásokra és a racionális fenntartási költségekre is. 

A tavaly megkezdett építkezésen jelenleg több mint 400 szakember dolgozik. A kivitelezés második üteme a 350. munkanapnál jár. Ez idő alatt a monolit vasbeton szerkezetbe 40 000 köbméter beton és 5000 tonna betonacél került. Az épületen található egy 45 tonnás acél tetőszerkezet, ami egy 1300 négyzetméteres üvegtetőt tart majd. A székház legmagasabb pontja 30 méteres magasságban van, ide került az építőipar egyik legfontosabb ünnepét szimbolizáló jelkép, a feldíszített bokréta.

A szokásos közös ünnepség és az ökörsütés a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezúttal elmaradt, azonban a projektvezetők így is köszöntötték mindazokat, akik az építési helyszínen biztosítják a projekt előrehaladását. 

„Az OTP Bank működését leginkább a stabilitás, az erő és a folyamatos innováció jellemzi. Az elmúlt években az akvizícióknak köszönhetően regionálisan is meghatározó szereplővé váltunk. A digitális és fióki fejlesztések mind azt a célt szolgálják, hogy hatékonyan, gyorsan, de egyben biztonságosan tudjuk kiszolgálni több mint 19 millió ügyfelünket itthon és a régióban – mondta Dr. Barna Zsolt, az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese. – Kiemelt szerepe van a fejlődésben a budapesti központunknak is, amely hamarosan egy új irodaépülettel bővül. Elsősorban nem építészetileg szeretnénk egyedit alkotni, inkább az irodaház használóit, azaz a munkatársaink szempontjait szeretnénk támogatni. Olyan tereket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek inspirálják a kollégákat, javítják az információáramlást, és megkönnyítik mindennapjaikat.” 


 
Az elmúlt hetek eseményei is minden bizonnyal hatással lesznek a belső terek kialakítására. A járványhelyzet idején szerzett tapasztalatokat mindenképp figyelembe veszik majd az irodák és közösségi terek belsőépítészeti kialakításakor. 

„A Market Építő Zrt. méltó partner a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok iroda- és székházépítési projektjeiben – mondta Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója. – 

Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb irodáit építjük, amikhez elegáns építészeti design párosul.

Huszonöt éves tapasztalatunk biztonságot jelent a minket választó nagyvállalatoknak beruházásaik sikeres lebonyolításában, még ebben a kihívásokkal teli időszakban is. Köszönjük partnereinknek, munkatársainknak, hogy a járványhelyzetben is velünk vannak, együtt küzdhetünk, bizonyíthatunk.”

A Market kivitelezésében épülő irodaház átadása 2021 végén várható. Az ütemtervet egyelőre nem befolyásolja a koronavírus okozta helyzet, a kivitelezés továbbra is a tervek szerint halad.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt kabinház, ahol kivárnánk a tél végét

Öt kabinház, ahol kivárnánk a tél végét

Régen a netre menekültünk a valóság elől, ma a valóságba a net elől. Csak megfelelő helyszín kell.

„Az építészet ugyanolyan, mint a klasszikus zene”

„Az építészet ugyanolyan, mint a klasszikus zene”

Frank Gehry a közelgő 91. születésnapja alkalmából adott interjút.

Az elmúlt két évtized 10 legjobb épülete

Az elmúlt két évtized 10 legjobb épülete

A világ első online építész magazinja szerint.

Hirdetés