A FIABCI World Prix d'Excellence ingatlanfejlesztői díjátadóján nyert a MOL Campus épülete.

Mindkét kategóriában, amelyben nevezték, első helyen végzett a MOL új irodaháza a FIABCI World Prix d'Excellence ingatlanfejlesztői díjátadóján. Ez azt jelenti, hogy a világon tavaly elkészült irodaépületek közül a MOL Campust sorolták az első helyre, és 143 méteres, emblematikus épület a fenntartható megoldásait tekintve is globálisan a legjobbnak bizonyult.

„Olyan vállalati központot szerettünk volna felépíteni, amely reprezentálja a MOL jövőorientált szemléletét, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és a régió gazdaságában betöltött stratégiai szerepét. És legalább ilyen fontos szempont volt az is, hogy az épület jó közérzetet és harmonikus munkakörnyezetet teremtsen a munkatársaink számára. Számos olyan okos megoldással dolgoztunk, amely a kiemelkedő komfortérzet mellett alacsonyan tartja az irodaépület ökológiai lábnyomát és üzemeltetési költségeit.  A pódium épületrész tetőszerkezetére 900 négyzetméternyi napelemet telepítettünk, számos területen hasznosítjuk az esővizet, a teljes energiaszükségletünk 70%-át biztosító fűtő- és klímarendszerünk pedig   geotermikus energiára támaszkodik. Büszkék vagyunk arra, hogy emberközpontú, klímabarát szemléletünket nemzetközi elismerésekkel díjazták, és kiemelték azt is, hogy a MOL Campus a legtöbbet hozza ki környezetéből, és harmonikus kapcsolatban áll mind a közeli folyóparttal, mind pedig Budapest leggyorsabban fejlődő új városnegyedével” – hangsúlyozta Varga Péter, a MOL Campus Kft. ügyvezető igazgatója.

A tervezésben a világhírű Foster&Partners partnere a Finta és Társai Építész Stúdió volt. A Stúdió koncepciója azon alapult, hogy a székház az ott dolgozók közérzetéhez-, optimális munkakörülményeihez és demokratikus viszonyainak biztosításához járulhasson hozzá, ugyanakkor tartalmazzon egyéb, kiegészítő szolgáltatásokat is, melyek nem csak az ott dolgozók számára elérhetőek. Ennek megfelelően a fektetett pezsgősüveget formázó, vasbeton szerkezetű toronyház földszintjén számos közfunkciót ellátó szolgáltatás megtalálható, az első emelettől pedig 120 méterig lát el irodai funkciót.

A terek shell and core részeinek megalkotása szintén a Stúdió feladata volt, a belsőépítészet a berlini Kinzo tervei alapján a MinusPlus támogatásával valósult meg. A kivitelezés a Market Építő Zrt., a fenntarthatósági megoldások sora az Óbuda Group, a projektmenedzsment a CÉH Zrt. munkáját dicséri. Ahogy Varga Péter megfogalmazta, a közös munka során tapasztalt szinergiák olyan hozzáadott értéket teremtettek, amely a jövőnek épült irodaépület nívójában, és annak nemzetközi elismerésében is kézzelfoghatóan jelen van.

Forrás: Sajtóinformációk
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

November végétől szünetel a Mol Bubi

November végétől szünetel a Mol Bubi

A közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt.

Pavilon és térplasztika fiatal designerektől

Pavilon és térplasztika fiatal designerektől

A MOL Campusszal kapcsolatban kiírt pályázatok eredményei.

Ütemterv szerint épül a MOL Campus, a MOL-csoport új székháza

Ütemterv szerint épül a MOL Campus, a MOL-csoport új székháza

A LEED és a BREEAM minősítés megszerzése is cél.

Hirdetés