Hét nyomós érv a Carboland hőszigetelés mellett

Carboland hőszigetelés a BodrogiBau Kft-től.

A Carboland H80 hőszigetelés a legjobb hőszigetelő értékkel rendelkező magyarországi EPS-szigetelés. A terméknek ráadásul a kiváló technikai jellemzői mellett számos egyéb előnye is van: befektetésnek is kiváló, a környezetet is óvja, és még a hatékonysága sem csökken az idővel. A hazai gyártású anyagot a BodrogiBau Kft. mutatja be nekünk.

A BodrogiBau egy immár 30 éves múlttal büszkélkedő cég, amely kis tervezőirodából és építési vállalkozásból a térség meghatározó építőipari vállalkozásává vált. A hódmezővásárhelyi központú cég Budapesten, Szegeden, Szentesen, Csongrádon és Békéscsabán is jelen van. Sokrétű tevékenysége közt megtalálható a tervezés, az ingatlan-beruházás, az építőipari kivitelezés és kereskedelem, ezen kívül tagja résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

Tulajdonosként alumínium nyílászárókat és függönyfalakat, acél szerkezeteket és asztalosipari termékeket, bútorokat, homlokzati és belső ajtókat, ablakokat készítő gyáregységeket működtet. Továbbá ők rendelkeznek Magyarország jelenleg legkorszerűbb hőszigetelőanyag-gyárával, amit folyamatosan fejlesztenek is.

A CARBOLAND gyár teljes mértékben automatizált technológiával rendelkezik, mely a gyártás minden fázisában ellenőrzi és szabályozza önmaga működését, így biztosítva a folyamatosan homogén és szabványos anyagminőséget.

Mivel nemcsak előállítják a terméket, hanem a beépítésben is részt vesznek, gazdag tapasztalatokra tettek szert az elmúlt időszakban. Ezen felül 2007 óta a cégcsoport oktatással is foglalkozik, így számos szakembert képzett már ki, és a saját utánpótlásáról is gondoskodik.

A cég forgalmazza a Carboland H80 EPS-t, a jelenleg Magyarországon a legjobb hőszigetelő értékkel rendelkező homlokzati EPS terméket, amely a hagyományos EPS-eknél 20 százalékkal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

A Szegeden 2019-ben, több mint egymilliárd forintból felépített termelőegység jelenleg az ország legmodernebb polisztirol gyára, ahol lehetővé vált a 0,030 W/mk hővezetési tényezőjű szigetelőanyag előállítása is.

Minél kisebb a fenti szám, annál jobb hőszigetelő tulajdonságú az anyag, ugyanis ez a paraméter az anyag egységnyi keresztmetszetén a hőmérsékletváltozás hatására adott időegység alatt áthaladó hőáramot mutatja meg.

De mit is tud pontosan ez az anyag, miért érdemes ezt választani?

 • A legkorszerűbb EPS-gyár Magyarországon
  Optimalizált automata rendszerek gondoskodnak a gyártás hatékonyságáról.
   
 • Széles választék
  A Carboland kínálatában megtalálható minden olyan termék, mely az épületek homlokzatának, tetejének és padlójának stb. hőszigeteléséhez szükséges.
   
 • Világvezető technológia
  Nemcsak a gyártástechnológia élvonalbeli, de a termékeket rakatos csomagolással szállítják ki, amellyel még hatékonyabbá teszik az anyagkezelést, ezzel is csökkentve a költségeket és a környezeti terhelést.
   
 • Időtálló termékek
  Az expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek anyagtulajdonságai az idő múlásával nem változnak. A hab nem korhad, nem rothad. Az igen jó hőszigetelő képesség az anyagot alkotó polisztirolgömbök zárt celláiban nyugvó levegőnek köszönhető: mivel a bezárt levegő nem távozik a cellákból, az anyag hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.
   
 • Környezetre, természetre káros anyagot nem tartalmaz
  Az EPS kémiailag semleges hatású, így a környezetbe jutva nem lép reakcióba semmivel, élőkörnyezetre-, természetre káros hatást kifejtő anyagot nem tartalmaznak. Baktériumoknak, gombáknak, vagy fejlettebb élőlényeknek táplálékául nem szolgálnak.
   
 • Méretpontos, folyamatosan ellenőrzött termékek
  Nemcsak legyártják a szigetelést, de folyamatosan ellenőrzik is, méghozzá a jelenleg elérhető legprecízebb laborműszerekkel, ezért megbízhatóan lehet tervezni a termékekkel.
   
 • Minőségi magyar EPS anyag
  Az expandált polisztirolhabokat az MSZ EN 13501 tűzveszélyességi osztályba sorolják, az E kategóriába (korábbi megnevezése szerint „nehezen éghető”) tartozik. Az anyag tűzterhelésnek kitéve ég, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkedik. Égés közben mérgező anyagok nem keletkeznek. Nincs „csepegve égés” jelenség, tehát megolvadva, csepegve a tüzet nem terjeszti tovább.

Egy átlagos családi háznál pár millió forintból alkalmazható EPS hőszigetelési megoldással jelentős mennyiségű fűtési energiát takarítható meg, az ingatlan értéke akár 15 százalékkal is megnőhet, így a beruházás hozadéka akár több millió forint is lehet.

De ne csak befektetésnek tekintsük a hőszigetelést: a kevesebb fűtési energiának köszönhetően környezetbarátabb lesz az otthonunk, a fent említett kitűnő paramétereket pedig szigorú minőségellenőrzés szavatolja: folyamatosan, a jelenleg elérhető legprecízebb műszerekkel ellenőrzik a termékek minőségét.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Piero Lissoni lesz a B&B Italia művészeti igazgatója

Piero Lissoni lesz a B&B Italia művészeti igazgatója

Az építész 2021. január 1-től tölti be a pozíciót az olasz bútorgyártó cégnél.

Elkészült az építőipari anyagok piramisa

Elkészült az építőipari anyagok piramisa

A Henning Larsen iroda építésze osztotta meg.

Kortárs butik és klasszikus árverés

Kortárs butik és klasszikus árverés

Kortárs designt és képzőművészetet a karácsonyfa alá

Hirdetés