A Market hosszú távú támogatást kötött a gyermek-egészségügyi intézménnyel.

A Market-csoport a hazai gazdasági élet felelős szereplőjeként, széleskörű társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként újabb hosszú távú támogatási megállapodást kötött a Bátor Tábor Alapítvánnyal. A stratégiai partnerség keretében az építőipari vállalat 2023. december 31-ig bezárólag 57,5 millió forint értékben különféle építési, felújítási, karbantartási és kivitelezési munkák elvégzésével támogatja a súlyos beteg gyermekeknek és családtagjaiknak segítséget nyújtó közhasznú szervezetet.

A Market már a Bátrak első támogatói között is ott volt

A Bátor Tábor Alapítvány a közép-európai régió különböző gyermek-egészségügyi intézményeinek bevonásával évente több mint ezer súlyos beteg gyermek és családtagja számára szervez élményterápiás programokat hatvani táborhelyén, egészségügyi és egyéb intézményekben, valamint online. 

A magyar magasépítő céget már a kezdeteknél annyira megérintette a tábor szellemisége, amely mentén gondolkodva végzik hiánypótló tevékenységüket, hogy az elsők között, 2006-ban kötelezték el magukat a Bátor Tábor Alapítvány munkája mellett. A hatvani tábor összes létesítményét, úgymint a gyermekek szállásaiként funkcionáló akadálymentes házakat, a gyermekbarát orvosi épületet és a tábor központi épületét a Market építette fel. A hosszú távú együttműködés későbbi évei során az önkéntesszállások, egy fedett csarnok, a műfüves focipálya és egy ugyancsak fedett lovarda is kialakításra került.

Az olyan esedékes felújítások, karbantartások, mint például 11 darab kazán komplex cseréje, porszórt pliszés szúnyoghálók gyártása és felszerelése vagy nyílászárók karbantartása is évről évre az építőipari cég közreműködésével valósultak meg. A Market éveken átívelő támogatásának köszönhetően mára egy korszerű, a 21. századi elvárásoknak és a legszigorúbb egészségügyi feltételeknek is megfelelő tábor fogadja a Hatvanba látogatókat.  

Kezdetét vette a jelenlegi együttműködés első üteme

A jelenlegi együttműködés keretei között a Market-csoport – ismét hosszú távon elkötelezve magát a beteg gyermekek gyógyulása mellett – a Hatvanban működő táborban 2023. december 31-ig bezárólag 57,5 millió forint értékű felújítási, karbantartási, kivitelezési munkák elvégzését vállalta. A stratégiai partnerség I. ütemének látványos munkavégzései a napokban kezdődtek meg a táborhelyen található épületek fafelületeinek csiszolásával, mázolásával, valamint a menthetetlen állágú elemek komplex cseréjével.

  

„Amikor Küllői Pétertől, a Bátor Tábor kuratóriumának elnökétől először hallottam arról, hogy egy sikeres tengerentúli minta alapján itthon is megvalósulhat egy olyan segítő, elfogadó, vidám, pozitív közeg, ahol a súlyos betegségekkel kapcsolatos szorongások feloldhatók, és ahol a beteg gyermekek is megélhetik az önfeledt gyermekkort, rögtön tudtam, hogy mi a Bátrak életének valamilyen módon részesei szeretnénk lenni. Péter elköteleződése, a tábor filozófiája, a beteg gyermekek számára biztosított meghatározó jelentőségű élmények lehetősége mind afelé tereltek, hogy ez bizony az a terep, ahol mi akarunk és tudunk segíteni” - nyilatkozta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

„A Bátor Tábor olyan, mintha Csodaországban lennénk, olyan, mintha egy másik világba csöppennék” - halljuk ezt sokszor a hozzánk érkező táborozóktól és önkéntesektől is. 20 évvel ezelőtt azzal a küldetéssel jött létre alapítványunk, hogy életeket változtassunk, hogy sorsfordító élményeket nyújtsunk súlyosan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak. Az, hogy a tábori programjainkat biztonságos, modern és akadálymentesített környezetben tudjuk megtartani nagyban hozzájárul a célunkhoz. Hálásak vagyunk a Market-csoportnak, hogy támogatásukkal segítenek minket a küldetésünkben” – mondta el Knecht Tamás, a Bátor Tábor adományszervezési igazgatója.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Három Market Építő Zrt. által épített irodaház is van a nyertesek közt. 
 

Romok új élete

Romok új élete

Elindult a Market ROM Vándor programja.

A tájépítészet kalapos királya

A tájépítészet kalapos királya

Az Év Tájépítésze Díj 2022-es nyertese, Bardóczi Sándor méltatása.

Hirdetés