Az aréna, mely a Modern Városok program keretein belül valósult meg, akár 4 ezer ember befogadására is alkalmas.

A kavics alakú, kívülről a rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, 2000 négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat edzhet. A beruházás generál tervezője az Arker Stúdió Kft., míg a kivitelezés a ZÁÉV és a Fertődi Építő munkájában valósult meg. A Kaposvár Aréna a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló Németh István-program keretein belül valósult meg, mely a városban történő beruházásegyüttes első állomása. Az aréna akár 4000 ember befogadására is képes. "Kaposvár évekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy európai mércével mérve is még élhetőbb településsé váljon." - közölte Szita Károly polgármester.  A város jövőbeni fejlesztései között versenyuszoda, busztelephely, közlekedési központ és a Csiky Gergely Színház felújítása is szerepel. 

A Kaposvár Aréna két év alatt készült el az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen, modern körülményeket biztosítva a kosár- és a röplabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez, valamint kulturális rendezvényekhez. A kavics alakú, kívülről a "pusztakezes" rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület

legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, 2000 négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat edzhet.

Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, sport- és kulturális rendezvények megtartására már alkalmatlan volt.

Az aréna építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kutatóközpont épül a zalaegerszegi tesztpálya mellett

Kutatóközpont épül a zalaegerszegi tesztpálya mellett

Várhatóan júliusra elkészül a zalaegerszegi járműipari tesztpálya szomszédságában az a magánberuházásban, 700 millió forintos költséggel épülő kutatóközpont, ahol 135 embernek adnak majd munkát.

Napvitorlát bont a Gibus Magyarországon!

Napvitorlát bont a Gibus Magyarországon!

A Gibus hivatalos magyarországi megjelenésével új, prémium szegmens alakulhat ki a hazai teraszrendszerek és árnyékolástechnikai piacon.

Háromszintes mélygarázs épül a Városliget szomszédságában

Háromszintes mélygarázs épül a Városliget szomszédságában

Mintegy kilencezer négyzetméter alapterületű, háromszintes, összesen közel 27 ezer négyzetméter területű parkolóház épül a Dózsa György úton.

Hirdetés