Hirdetés

A C2C tanúsítvány ennek a jövőképnek az elismerése.

A Reynaers Aluminium jelentős befektetéseket eszközöl a fenntartható innovációba, és a körforgásos építkezés erősítésébe. Ezzel a stratégiával a vállalat Európában vezető szerepet szerzett a fenntartható csúcstechnológiás építészeti alumínium nyílászáró- és homlokzati rendszerek terén. Ezt a törekvést ismerték el, amikor a vállalat elnyerte a „Bölcsőtől bölcsőig” (C2C) tanúsítványt számos továbbfejlesztett nyílászárója és homlokzati megoldása esetében. A Reynaers Aluminium a passzívház és Minergie tanúsítványai mellé megszerzett C2C címkével a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel az anyag-, termék- és energiahatékonyság tekintetében.

A rangos Cradle to Cradle Products Innovation Institute (Bölcsőtől Bölcsőig Termékek Innovációs Intézete) öt különböző kategóriában értékelte a Reynaers alumínium termékeit az alkalmazott anyagok minőségétől és tartósságától kezdve a gyártási folyamat során alkalmazott etikai gyakorlatokig.

A Bölcsőtől bölcsőig tanúsítvány garantálja, hogy a vállalat nem használ káros anyagokat, hogy a Reynaers rendszerei a nyersanyagok, az energia és a vízfelhasználás szem előtt tartásával készülnek, és könnyen újrahasznosíthatók. A C2C minősített rendszerek így biztosítják a felhasználók számára a környezettudatos és körforgásos építkezést.

A fenntarthatóság azonban nem korlátozódik az anyaghasználatra: a Reynaers Aluminum kiemelt figyelmet fordít az energiahatékonyságra is. A kutatásra és fejlesztésre fordított folyamatos beruházásai eredményeképp

a cég számos rendszere elnyerte a passzívház tanúsítványt és a svájci Minergie címkét. Ezek az energiahatékony megoldások alacsony energiafelhasználású és energiasemleges otthonokban használhatók, és hozzájárulhatnak a fenntartható környezethez.

Az építészek és kivitelezők számára kifizetődő C2C, passzívház vagy Minergie tanúsítvánnyal ellátott rendszereket használni. A tanúsítványok alapelvei szorosan illeszkednek a nemzetközileg elismert BREEAM és LEED címkékhez, melyek az épületek fenntarthatósági szintjét határozzák meg. Emellett a Reynaers Aluminium rendszerek az építészek és végfelhasználók esztétikai elvárásait is kielégítik a különböző típusú lakásokhoz és épületekhez igazodó dizájnváltozatokkal.

Reynaers-épület Litvániában......és Lengyelországban

A fenntarthatóság a génjeinkben van

A Reynaers Aluminium az optimális fenntarthatóság irányelvein dolgozik házon belül is. A Reynaers telephelye körül hatalmas zöldterületet alakítottak ki, amely biztosítja az optimális és fenntartható vízgazdálkodást. Emellett a vállalat évek óta alternatív és kreatív közlekedési megoldásokat keres ingázó dolgozói számára, az elektromos kerékpároktól az alacsony CO2-kibocsátású vállalati autókig.

Ezzel a politikával a Reynaers Aluminium rövid idő alatt jelentősen csökkentette széndioxid lábnyomát. A cég az elsők között állt át a napelemek széleskörű használatára.

A fenntarthatósággal kapcsolatos valamennyi kezdeményezést ösztönzik, és április végén a Reynaers fenntarthatóságának javítására irányuló, a leányvállalatoknál bevezetett legjobb projekteket CSR (társadalmi felelősségvállalás) díjjal jutalmazzák.

Innovatív zöld épület Hollandiában
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tiszta Balaton, tiszta művészet

Tiszta Balaton, tiszta művészet

A Hybridart Camp alkotótábor célja a tudatos fogyasztás, a fenntarthatóság és az újrahasznosítás szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése.

Hitelesség, őszinteség és tudatosság | Kamay Ko

Hitelesség, őszinteség és tudatosság | Kamay Ko

Interjú Sziládi Noémivel, a Kamay Ko márka alapítójával!

Hirdetés