22 Bishopsgate, London második legmagasabb épülete.

Az ABB „Kőbe zárt zene” (Frozen Music) című építészeti videósorozata innovatív épületeket mutat be a világ különböző tájairól. A sorozat következő része London második legmagasabb épületét, a 22 Bishopsgate toronyházat ismerteti meg velünk, ami kizárólag megújuló forrásból származó energiát használ. 

 

Az épületet megálmodó cég, a PLP / ARCHITECTURE tervezői kifejezetten szeretik feszegetni a határokat, hogy új technológiákkal és megközelítésekkel javítsák az életminőséget. A 22 Bishopsgate egy korábban félbehagyott ingatlanfejlesztési projekt építési területén valósult meg. Az építkezés 2020 végén, immár egy teljesen átalakult világban fejeződött be: az ingázás, vásárolgatás, a több órás irodai munkavégzés időtartama a törtrészére csökkent a pandémia hónapjai alatt. 22 Bishopsgate célja, hogy 12 000 felhasználója jobb hangulatban hagyja el az épületet, mint amikor belép oda.

 

 

Hozzávetőlegesen 9400 négyzetméternyi területet élményközpontú tevékenységekhez kapcsolódó létesítmények – kerékpárgarázsok, oktatási terek, egy innovációs központ, egy dupla belmagasságú edzőterem, egy hatalmas vendéglátóipari központ, egy egészségügyi szolgáltatásokat és relaxációs lehetőségeket kínáló központ, valamint rendezvény- és kulturális területek – foglalnak el. A recepción nincs sorállás, az arcfelismerő rendszer a bérlők, a QR kódok pedig a látogatók számára biztosítják az azonnali belépés lehetőségét. A helyiségek foglalása és a beltéri környezeti paraméterek kezelése egy applikációval történik.

 


A fenntarthatóságot szolgáló innovatív megoldások – például az alacsony széndioxid-kibocsátású építési technológiák és a zárt légrésű homlokzat – mellett a digitalizációnak alapvető szerep jut. A világítótestek, a ventilátorok, a napellenzőket mozgató vezérlők és más elektronikus egységek kapcsolását a Smart Building Platform, és benne az ABB i-bus® KNX épületfelügyeleti rendszer végzi, ami lehetővé teszi azok valós idejű beállítását az energiaszükséglet további, akár 10%-os csökkentése érdekében. 

 


Az épület megfelel a London Energy Transformation Initiative nulla nettó energiafelhasználási szabványban foglalt előírásoknak, WiredScore Platinum tanúsítvánnyal és Active Score Platinum minősítéssel rendelkezik, tervezése alapján pedig BREEAM Excellent fokozatot és WELL tanúsítványt kapott.

 


A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei magyar felirattal ezen a linken tekinthetők meg, az angol eredeti nyelvűek pedig itt találhatók.ABB | Web | Facebook | InstagramForrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Vertikális falu Londonban

Vertikális falu Londonban

22 Bishopsgate, London második legmagasabb épülete.

Kövér Margó, az ágyútoronyból lett múzeum

Kövér Margó, az ágyútoronyból lett múzeum

Látogatás a tallini Észt Tengerészeti Múzeumban.

Különleges megvilágításban ismerhetjük meg Isztambul új modern múzeumát

Különleges megvilágításban ismerhetjük meg Isztambul új modern múzeumát

Az ABB vezető globális technológiai vállalat Frozen Music című videosorozatának következő része az új Isztambuli Festészeti és Szobrászati Múzeumot mutatja és világítja be.

Hirdetés