Könyvbemutató 2021. október 13-án a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában

Városképek című kötetben Izsák Éva városföldrajzos-szociológus, Halász Levente geográfus-világutazó, Békési László geopolitikus-szociológus és S. Nagy Katalin művészettörténész-szociológus 25 európai nagyvárost mutat be saját tudományterületeik és személyes utazási élményeik tükrében.

A szerzők, Izsák Éva, Halász Levente, Békési László és S. Nagy Katalin, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ELTE Városkutató Tudományos Műhely várja az érdeklődőket a Városképek című kötet bemutatójára. Az esemény társszervezője a Magyar Urbanisztikai Társaság.

Földünk lakosságának több mint fele városokban él. A társadalmi környezet városokká alakítása az elmúlt fél évszázadban rohamosan gyorsult. Egyre nagyobb, hatalmassá duzzadt települések mutatják az ember térhódítását. Megszoktuk a zsúfolt utcák zaját, a múzeumok hangulatát, a kávézók illatát. Sok olyan város van a világban, amelyek ismerete részévé vált életünknek. (Izsák Éva)

A megjelenteket Kocsis János Balázs, a Magyar Uranisztikai Társaság alelnöke, valamint Zsubori Ervin, a Képírás honlap szerkesztője köszönti.

A könyvet bemutatja Dúll Andrea környezetpszichológus, egyetemi tanár és Géczi János író, képzőművész.

Időpont: 2021. október 13. 17:00

Helyszín: A Magyar Urbanisztikai Társaság székháza (1094 Budapest, Liliom utca 48.)

A kötet a helyszínen megvásárolható.

A programon történő részvétel regisztrációhoz és érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött, melyet személyi igazolvánnyal együtt szükséges felmutatni belépéskor!

Fejléckép: Róma (illusztráció) – Fotó: Caleb Miller / Unsplash
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt munka, lassítva

Öt munka, lassítva

Bene Tamás könyvbemutatója

Tíz emelet boldogság

Tíz emelet boldogság

A Fortepan új albuma a lakótelepek világát tárja fel

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

Eseménynapló 20 db bikáról

Hirdetés