Hirdetés

Közel 270 000 m2 hazai ipari ingatlanfejlesztést indított alig két év alatt a HelloParks.

Budapest vonzáskörzetében már három helyszínen, összesen közel 270 000 m2-en fejleszt megaparkokat idehaza az alig két éve működő HelloParks. A Futureal-csoport által 2020 októberében alapított ipari ingatlanfejlesztő két raktárcsarnokot már befejezett, az év végéig pedig még további két épületet ad át a bérlőknek, amelyek Magyarországon elsőként kategóriájuk legszigorúbb fenntarthatósági minősítésének is megfelelnek.


 
Alapítása óta már hat ipari csarnok-fejlesztést indított el a HelloParks Fóton, Maglódon és Pátyon, amiből kettőt 2022 első felében át is adott a vállalat. A már elkészült, összesen több mint 90 000 m2 területet biztosító két épület – a HelloParks Maglód MG1 és a HelloParks Fót FT1 – alig néhány hónap alatt 100 százalékosan megtelt bérlőkkel.

A HelloParks Maglód megaparkban jelenleg a második, 45.000 m2-es (MG3) csarnok építése zajlik, a HelloParks Fót területén pedig az első City Flex típusú, 26.000 m2-es csarnok (FT6) építési munkálatai folynak, mindkét projekt átadása 2022 végére várható. A HelloParks Fót megaparkban emellett ugyancsak elindult a második Big Box típusú (FT2), 45.000 m2-es csarnok megvalósítása is.

Mindeközben a pátyi megapark első, 58.000 m2-es raktárcsarnokának (PT1) kivitelezése is megkezdődött, ami Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő modern raktárcsarnoka, valamint az ipari ingatlanfejlesztő eddigi legnagyobb projektje is.
 

„Az online kereskedelem térnyerése és a beszállítói láncok rövidülése átalakította a logisztikai szektort. A megváltozott raktározási körülmények miatt a költséghatékonyság mellett egyre nagyobb szerepet kap a digitalizáció, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és az emberközpontú szemlélet. Ezt felismerve indult el két éve a HelloParks, és kezdett három népszerű kereskedelmi övezetben is nagy ívű ipari fejlesztésekbe. A növekvő bérlői igényekre válaszul ma már közel 270 000 m2-en építünk megaparkokat a legmodernebb és legfenntarthatóbb technológiák alkalmazásával” – hangsúlyozta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A magyar tulajdonú ipari ingatlanfejlesztő társaság már a tervezőasztalnál kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra. Ennek megfelelően a HelloParks legújabb raktárcsarnokai már a BREEAM New Construction kategória legszigorúbb Outstanding fenntarthatósági kritériumai szerint és az EU Taxonómia elvárásai mentén épülnek. Ilyen ipari épületet Magyarországon pedig jelenleg csak a HelloParks fejleszt.

A csarnokokban alapfelszereltség az energiatakarékos LED világítás és a napelemes megújulóenergia-felhasználás, a gépészet energiahatékony, a közterületeken smart-ready lámpák világítanak, a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedést pedig elektromosautó-töltők és az épületek közti mozgást segítő elektromos golfautók könnyítik meg. Ugyancsak a minél jobb energiahatékonyságot támogatja a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Ezen az alkalmazáson keresztül ugyanis bárhonnan elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési vagy világítási beállítások.
 

„A HelloParks vezető szerepre törekszik a fenntartható jövő megvalósításában is a magyar ipari ingatlanpiacon. Ennek érdekében 2030-ig a lehető legalacsonyabb szintre kívánjuk csökkenteni a vállalat üvegházhatású gáz és szén-dioxid kibocsátását, tovább növeljük épületeink energiahatékonyságát és a megújuló energiafelhasználást. Emellett lépéseket teszünk a megaparkjaink területén a biológiai sokféleség megőrzése és növelése érdekében, célunk a zero waste menedzsment kialakítása, a fenntarthatóbb vízgazdálkodás, valamint a körforgásos gazdaság elemeinek beépítése működésünkbe” – emelte ki Nemes Rudolf.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

HelloParks néven új ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő és befektető vállalatot indított a Futureal és a Cordia alapítója.

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Hamarosan több mint 800 szakember dolgozik majd egyszerre Buda legnagyobb bevásárlóközpontján.

Liftmozgás-alapú elszámolás emeli új szintre a környezettudatosságot

Liftmozgás-alapú elszámolás emeli új szintre a környezettudatosságot

Miért kell egy épületnek útlevél, és áttervezhető-e O2-pozitívra egy Kádár-kocka?

Hirdetés