Fókuszban a Tér Alkotó Tervező Stúdió díjnyertes alkotása.

A zsűri szerint a Tér Alkotó Tervező Stúdió Kft. építészei által a Rózsadombra tervezett elegáns négylakásos épület pont olyan, mint egy jól eltalált öltözet, amely a hellyel, az alkalommal és a viselőjével is összhangban van. A Szemlőhegy, a Rózsadomb környezetében a jelentőség, a minőség és az esztétika szinte elvárásként vannak jelen, ez a ház pedig természetesen alkalmazkodik ezekhez megjelenésével. Nagy-Miticzky Szabolcs és csapata elegáns, határozott megjelenés és a monolit hatású tömeg eléréséhez a természetes anyagokból készült EQUITONE szálcement burkolatot választotta a homlokzatra.

Nagy-Miticzky Szabolcs, Soós Krisztina, Vesztergom Ádám - Tér Alkotó Tervező Stúdió Kft.

A CREATON South-East Europe Kft. által kiírt EQUITONE építész pályázat díjátadó estjén megosztott 1. díjjal jutalmazott Nagy-Miticzky Szabolcs, Soós Krisztina és Vesztergom Ádám által tervezett épület elhelyezkedése a völgy és hegy között határozott és ellentmondást nem tűrő: nyitott a völgyre, zárt a hegy felé. Teljes az összhang a Tér Alkotó Tervező Stúdió Kft. építészei által tervezett elegáns négylakásos lakóépület és környezete, a presztízsértékkel rendelkező Rózsadombon található Szemlőhegy között. A négylakásos társasház monolit hatású tömegén az áttörések gesztusértékűek, amelyet az EQUITONE [pictura] termék PA041 színével érték el a tervezők.

„A profi alaprajzokon a lakások luxus mérete ellenére sem találni meggondolatlan részleteket, szinte tankönyvi, már-már ideális minták, különbségeik pedig jól lekövetik a házon belüli helyzetek különbözőségeit. Ugyanez a profizmus dominálja a tömeget, és a homlokzatokat, az utolsó hézagig.”

– méltatta a pályaművet Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész, a díjátadó estjén. 

„Megrendelő egy modern, kortárs építészeti elemekből megformált, magas esztétikai minőséget képviselő, visszafogottan elegáns, és épületenergetikai szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkező társasházat szeretett volna megvalósítani. Kedvező hőtechnikai tulajdonságai miatt csakis átszellőztetett homlokzat jöhetett szóba, a kialakított építészeti karakterhez pedig mindenképpen nagytáblás, homogén, modern és elegáns megjelenésű felületet képzeltünk el. Az EQUITONE termékei között találtunk olyan felületet és színárnyalatot is, ami beleillett az elképzeléseinkbe, és műszakilag is megfelelőek voltak. Továbbá a választásnál fontos szempont volt még a tűzvédelmi követelmény, és a nem látszó rögzítéstechnika is.” 

- indokolta anyagválasztásnál Nagy-Miticzky Szabolcs, vezető tervező.

A négylakásos társasházhoz választott homlokzatburkoló anyag selymes felülettel rendelkező ultra matt EQUITONE [pictura] modell.
 

Anyagában színezett burkolat

Az EQUITONE homlokzatburkoló anyagok legfőbb jellemzője a páratlan tervezési rugalmasság. Egyediségének egyik kulcsa, hogy az anyagában színezett szálcement lapok felületén a belső mag színe és textúrája tükröződik vissza. Szinte bármilyen, e stílusba illeszkedő elképzelést könnyen megvalósíthat az, aki az EQUITONE anyagok között válogat. A külső megjelenéssel kapcsolatos elvárásoknak messzemenőkig megfelelő és tartós homlokzatokat, hibátlan és bonyolult részletgazdagságú felületek lehet ezzel az egyedülálló anyaggal létrehozni.


www.equitone.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Két hallgatói pályamű is elnyerte az idei Deák Erika Támogatást

Két hallgatói pályamű is elnyerte az idei Deák Erika Támogatást

Átadták a MOME Elméleti Intézetének egyik legnagyobb elismerését

Építészeti kritika ékszerbe öntve | Budapest Jewelry Week 

Építészeti kritika ékszerbe öntve | Budapest Jewelry Week 

Vefa Çolak Peker, török ékszerművésznek ítéltük az idei BJW X OCTOGON díjat

Kihirdették az Év háza 2023 díjazottjait

Kihirdették az Év háza 2023 díjazottjait

Egy badacsonyörsi nyaraló és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épülete is

Hirdetés