Különleges, extra megjelenés, az oldalain tükörként ható üveggel. Ez a BNL-BNP Paribas Group római bankközpontjának épülete, amelyre az innovatív építészeti dizájn éppolyan jellemző, mint a belterek kiemelt komfortja, vagy a környezetbe beilleszkedés.

Alfonso Femia és Gianluca Peluffo, az olasz 5+1AA cég építészeinek tervei alapján készült 12 emeletes épület (négy további földalatti szinttel) mára szerves részévé vált azt őt körülvevő városi környezetnek. A strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület minden oldala visszatükrözi a környezetét, így megjelenése a napszaktól és az időjárástól függően változik.

Az épület nem csupán látványával tűnik ki, de a környezeti fenntarthatóság terén vállalt magas szintű elkötelezettségével is: elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat a hagyományos épületekhez viszonyított csökkentett energiafelhasználásával.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Róma fényeinek tükre

Az épület az üvegezésének köszönheti délibábszerű megjelenését, amely a város fényeit és az eget visszatükrözve folyamatosan változik, és átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között. „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép Róma fényeivel és a környezetével. Akár nappal, akár éjjel, az üveg folyamatosan gondoskodik az egyedülálló, örökké változó fény-tükröződésről, a színekről és az átlátszóságról.” – mondta Alfonso Femina, az 5+1AA elnök-vezérigazgatója és projektvezetője.

A strukturális üvegezéshez öt különböző modelljét kombinálták a Guardian Glass SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjának: ezek a SunGuard® Solar Silver 10 üveg, a SunGuard® Solar Silver 20 üveg, a SunGuard® Solar Neutral 67 üveg, a SunGuard® HP 35/26 üveg, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31 üveg. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít az épületnek, egy pedig semleges megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék különböző szintű külső tükröződést és fényáteresztést nyújt, az építész pontosan meghatározott elvárásainak megfelelően.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Letették az Agora Budapest alapkövét

Letették az Agora Budapest alapkövét

A HB Reavis látványos megoldásokkal ünnepelte a projektet.

Átadták az Év Homlokzata díjakat

Átadták az Év Homlokzata díjakat

Az Év Homlokzata pályázat díjátadó gáláján, Budapesten a Várkert Bazár impozáns épületében hirdették ki az Év Homlokzata 2018 pályázat eredményét.

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

Inspiráló életmódközpont lesz a 20 éves Campona

A MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group nagyszabású átalakítási terveit.

Kiemelt díjat kapott az Ericsson-székház az ingatlanos Oscar első fordulójában

Kiemelt díjat kapott az Ericsson-székház az ingatlanos Oscar első fordulójában

Elnyerte a “Legjobb irodafejlesztés – Magyarország” címet.

Jön a Piranesi-díj!

Jön a Piranesi-díj!

Ez az öt magyar projekt szerepel a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállításon.

Megújul a mosonmagyaróvári vár

Megújul a mosonmagyaróvári vár

"Nem a kőről és malterról szól, hanem a gondolat megújításáról."

Hirdetés