A Casal Saloio új élete

Portugáliában egy hagyományos vidéki házat alakított át kortárs múzeummá a Miguel Marcelino építésziroda. A 16. századból származó cascais-i parasztház egyike azon kevés vidéki épületeknek, amelyek még ma is emlékeztetnek a régió kulturális örökségére. Most múzeummá alakítva a látogatók betekintést nyerhetnek a saloiói kultúrába.
 


Az idő múlásával a ház többször is átalakult és megnagyobbodott. Eredetileg csak egy szobából állt, később kapott egy mellékszobát, majd egy oldalszárnyat, egy kőkályhát és egy istállót. A második emelet és a különböző melléképületek jelentették a végső átalakításokat. Mindezek a szerkezeti változtatások kielégítették a lakók igényeit, de nem követtek semmilyen esztétikai irányelvet.
 

Felismerve az épület történelmi értékét, Miguel Marcelino és csapata úgy döntött, hogy az épületet az utolsó érzékelhető konfigurációjában tartják meg. Ennek megfelelően megtartották az épületegyüttes tört és szabálytalan geometriáját.


Hozzáadtak egy két, egymást metsző L-alakú térből álló bővítményt, amelyek a régi épületegyütteshez csatlakozva egy központi udvart alkotnak. A bővítmény formáját és méretét tekintve az eredeti épületre hasonlít, de könnyen megkülönböztethető a régi kötetektől, mivel nem rendelkezik cseréptetővel. Az építészek által alkalmazott érzékeny megközelítés megőrzi Cascais településének kulturális örökségét, lehetővé téve, hogy a jövő generációi betekintést nyerjenek a település történelmébe.
 


Forrás: Detail

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Befelé építkezve

Befelé építkezve

A pasaréti plébánia, a rendház és a templom felújítása.

Hirdetés