Úszó szaunában forrósodhatnak át a stockholmiak.

A Sandellsandberg stúdióval a városépítészettől kezdve a termékfejlesztésig a tervezés számos területén találkozhatunk. A stockholmi székhelyű építésziroda céljainak középpontjában a hosszútávon fennmaradó, innovatív, környezettudatos termékek és épületek tervezése áll. Az iroda csapatából Thomas Sandell és Johan Strandlund nevéhez köthető a stockholmi szigetvilág vizein 5 csomós (~9km/h) sebességgel sikló Big Branzino szaunahajó.

 

 

A designerpáros a különleges, letisztult formavilágú wellnessjármű építésénél egyszerű anyagpalettával dolgozott, és a középpontba a fát állították. Az építmény masszív fenyőburkolatával szinte beleolvad a környező tájba, ívei a partvonal domborzatára reflektálnak. A Big Branzino a pihentető és intim szaunaszoba előtt elhelyezett, cédrusfából emelt kormányállásból irányítható. A modern navigációs berendezéseket rejtő, forgatható sárga rézzel burkolt egység ízléses, finom esztétikai élményt nyújt.

 

 

Acél hordozószerkezet tartja stabilan Leif Persson ácsmester kézzel épített ácsmunkáját. A szellős tér belső falai és bútorzata a szaunacélokra és kültéri használatra különösen alkalmas, kiváló tulajdonságokkal rendelkező nyugati vörös cédrusból készült. Bentről egy rézveretes falétra vezet fel a süllyesztett pihenő- és napozóteraszra, ahol egy összecsukható cédrus asztal is helyet kapott. A hajó tárolási feladatokat is ellátó acélvázának köszönhetően az enteriőr stílusa teljes egészében minimalista maradhatott.

 

 

Az épület középpontjában a bensőségességet és meghittséget sugárzó tűztér, a kemence áll. Az egyedi osztású, üvegezett homlokzatok természetes fénnyel árasztják el a helyiséget, átlátható könnyedséget kölcsönöznek a Big Branzino-nak. A tetőteraszon naplemente után felkapcsolódó, rejtett, gyengéd LED-világítás nem zavarja meg, inkább kiegészíti a hajóból nyíló csodálatos látványt.

 

 

„A design kiindulópontja és központi témája az íj vonala, minden e jellegzetes forma körül forog. Az ív legalacsonyabb pontja fizikailag az izzó tűzhöz kapcsolódik, és ez melegséget hoz a helyiségbe. A parabola két oldalsó, emelkedő szára az ég felé nyitja meg a teret, és beengedi a csillagok ragyogását” – magyarázzák az építészek. A lebegő szauna, a parázsló tűz narancs fénye nemcsak a bent ülőket, de a vizet a távolból szemlélőket is megajándékozza a melegség mindig jóleső érzésével.

 

 

Sandellsandberg | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom, ArchDaily

 

 

További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nyolcvan fokban a föld körül

Nyolcvan fokban a föld körül

Úszó szaunában forrósodhatnak át a stockholmiak.

Gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap
  • 2020-02-22 07:00
  • Deco

Gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap

Az idei Konyhakiállításon világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel találkozhatsz.

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Sokakat megzavartak egy új budapesti étterem képei, amiket egy orosz belsőépítész készített.

Hirdetés