Különleges jubileumi eseménysorozat a Nagykörúton – 110 éves a legendás Radisson Blu Béke Hotel és Zsolnay Kávéház.

A Danubius Hotels kötelékébe tartozó idén 110 éves Radisson Blu Béke Hotel gasztronómiai és kulturális eseményekkel – hétfogásos vacsoraestek, angol teadélutánok és szállodai geocaching – várja a jubileum alkalmából, négy hónapon keresztül a nagyközönséget.  

 

2023-ban ünnepli 110 éves születésnapját a Radisson Blu Béke Hotel, azaz a Britannia Szálló. 1913 májusában nyitotta meg kapuit a nagykörúti legendás szálloda és a Zsolnay Kávéház. A szálloda februártól nagyszabású eseménysorozatot indít el a jubileumi születésnap megünneplésére, amely májusban, a nyitási dátumra szervezett rendezvénnyel zárul. A szervezők ez időszak alatt a 110 év történeteit hozzák el a nagyközönségnek, gasztronómiai különlegességekkel, vacsoraestekkel, irodalmi és kávéházi rendezvényekkel emlékezve a szálloda kalandos történetére. 
 


A Béke Hotel születésnapi évének szlogenje: A MEGSZOKOTT RENDKÍVÜLI. Az épület 110 éve simul a nagykörúti házsorba, a Zsolnay Kávéház is közel ennyi ideje várja vendégeit, képviselve egy hagyományos, megszokott, minőségi vendéglátási formát. A megszokás a Béke Hotel esetében a különlegességgel párosul. A szálloda munkatársai vallják, a rendkívüliség a következő 110 év záloga a Radisson Blu Béke számára. 

A Radisson Blu Béke tulajdonosa a Danubius Hotels 2022-re teljesen megújította a szállodát, így a vendégek idén a teljes szobakapacitást birtokba vehették. 247 szoba, 8 lakosztály és a különleges, dupla erkélyes 435-ös saroklakosztály, megújult rendezvényterek 2 emeleten, 14 teremmel, The Globe étterem, Zsolnay Kávéház, fitnessz terem várják a nagyközönséget.
 

„Idén május 10-én lesz 110 éves a Britannia Szállóként megnyitott nagykörúti legendás szálloda és a Zsolnay Kávéház. A tavalyi év a teljes megújulás éve volt, amikor befejeződött a szálloda modernizálása a pincétől a padlásig. Mivel az épület belsőépítészetileg teljesen megújult, a mi feladatunk elmesélni az elmúlt évszázad történeteit, amiknek csak egy állomása a jelenlegi mérföldkő. Hiszen, hogy a Béke minden generációja felelősséggel tartozik a következők előtt a vendéglátási színvonal – a rendkívüliség, megtartásával.  Munkatársaimmal ezért dolgozunk nap, mint nap” – mondta el Heréb István a Radisson Blu Béke igazgatója.


A születésnapi ünnepségsorozat eseményei megidézik az ikonikus szálló kulturális és művészeti emlékeit, és egy különleges gasztronómiai utazás során a legendás szálloda és a kézműves hagyományairól híres Zsolnay Kávéház múltját is.

„Amikor 2020-ban elkezdtünk a csapattal közösen dolgozni a gasztronómiai irányokon, egy olyan alkotói kör lebegett a szemünk előtt, aminek tagjai együtt alakítják tovább a 110 év történeteiből fejlődő kávéházat. Szeretnénk, ha a Zsolnay Kávéház továbbra is a Nagykörút találkozóhelye maradna. A kávéházi vendéglátás egy igen intim vendéglátási forma; nagy hagyományokkal, a beszélgetés és egyedi gasztronómiai kultúrával.  Ezt az irányt tartottuk szem előtt a sütemények, ételek és gasztronómiai estek kialakításánál” – mondta el Tóth Zoltán séf.

A hétfogásos vacsoraesteket a szálloda történetének emblematikus alakjaira komponálta a séf és csapata melyet alkalmanként maximum 14 fő számára rendeznek meg a jubileumi évben. Herczeg Ágnes, borszakértő által választott italokat kínálnak ezeken a különleges, történetmeséléssel fűszerezett, zártkörű vacsoraesteken.
 


A klasszikus, hamisítatlan angol teadélután a Britannia Szálló születésének állít emléket, stílusosan Zsolnay porcelánban. Kézműves szendvicsekkel, bonbonokkal, kekszekkel kísért teázás várja a betérőket. A Zsolnay Kávéház a hagyományos teadélutánt illeszti át a kortárs kávéházi légkörbe. Baráti eseményre, színházi előadás előtti találkozóra is javasolják ezt a különleges gasztronómiai kiruccanást.

Áprilistól a külföldi vendégek is felfedezhetik a modern külsőt öltött szállodában megbúvó műemlékeket QR kódos geocaching segítségével. QR kódot bescannelve, archív fotóanyagok megjelenítésével nézhetik meg Budapest első mélygarázsát, a kupolatermet és az egykor híres Sárga-szobát, ahol Mikszáth Kálmán a Nyugat-barátok körének üléseit tartotta a 30-as évek elején.
 


2023-ban, a Béke Hotel ismert figurája, Mr. Foster több alkalommal is életre kel. Az ő legfőbb feladata a legenda szerint, hogy továbbra is figyelje a szálloda munkatársait, ellenőrizve, hogy vendégeik jó szolgáltatást, maradandó élményeket kapnak. A történet szerint az alakot egy korabeli angol utazási iroda tulajdonosáról mintázták, hogy ismerősként fogadja az iroda vendégeit Budapesten. Mr. Foster túlélt világháborút, katonai kórházat és szálloda felújításokat, de mindig visszakerült a lobby-ba.  

„A Britannia Szállótól a mai napig bővelkedik a szállodánk kalandos eseményekben, legendákban.  A Béke sok generációja egymástól tanulva építi tovább a nagykörút ikonikus szállodájának történetét, így válik előbb-utóbb minden történelemmé, ez a jubileumi év is. De elmondhatom, a nagykörúti Radisson Blu Béke Hotel készen áll a következő 110 évre!!” – tette hozzá Heréb István.

A hazai közönségnek szóló események a Zsolnay Kávéház Facebook oldalán és a Danubius Hotels weboldalán találhatóak meg, és Mr. Fostertől is értesülhetnek róluk.
 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megszokott Rendkívüli | Radisson Blu Béke Hotel és Zsolnay Kávéház

Megszokott Rendkívüli | Radisson Blu Béke Hotel és Zsolnay Kávéház

Különleges jubileumi eseménysorozat a Nagykörúton – 110 éves a legendás Radisson Blu Béke Hotel és Zsolnay Kávéház.

Négy kormányzati bejelentés is felkavarta az ingatlanpiac állóvizét

Négy kormányzati bejelentés is felkavarta az ingatlanpiac állóvizét

Most jó kivárni, de a teljes passzivitás hiba volna.

Minőségi alapanyagok - a korszerű házépítés záloga

Minőségi alapanyagok - a korszerű házépítés záloga

Házat építeni komoly vállalkozás, hiszen az elkészült épület évtizedekig otthonunkként szolgál. Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója az egyrétegű energiahatékony Ytong falazóelemek mellett döntött.

Hirdetés