Renzo Piano híres épülete előtt tiszteleg a Camper új párizsi üzlete 

Alig egy rövid sétára a Centre Pompidou-tól bemutatták a Camper párizsi üzletének ötletes felújítását, amely a Pompidou központ átirata. Jorge Penadés egy kanyargó piros polcrendszert tervezett, amely folyamatos gesztusként követi az enteriőr teljes falát. Az időzítés nem véletlen: a Pompidou központ hamarosan négy évre bezárja kapuit felújítás miatt.
 


Ahogyan a Centre Pompidou is feltárja az épület műszaki elemeit, Jorge polcrendszere fém kábeltálcákból épül fel, újrahasznosítva egy olyan műszaki elemet, amelyet általában elrejtenek. Jorge váratlan illesztéseket és formákat használ, hogy kihasználja a feltűnő, öt méter hosszú ablakokat. Míg a polcrendszer játékosan utal Párizs helyi designtörténetére, addig a Camper mediterrán gyökerei a nyers gipsz falburkolaton és a kézzel készített agyagcsempéken köszönnek vissza. 

„A Pompidou épületében leginkább az a lázadó szelleme ragadott meg, és mindaz, amin az építészeknek keresztül kellett mennie, ameddig megépülhetett. A saját pályámra reflektálva, amikor 2018-ban megbízást kaptam az első Camper üzletemre, frissen jöttem ki az iskolából, és nem volt tapasztalatom a kiskereskedelemben. Örökké hálás leszek Miguel Fluxá-nak, a Camper vezérigazgatójának, aki akkor igazi kockázatot vállalt velem. A kapcsolatunk azóta évről évre épült a márkával, és ebben a nagyszabású projektben csúcsosodott most ki” – magyarázza Jorge Penadés.


Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a „mini Pompidou központ”

Megnyílt a „mini Pompidou központ”

Renzo Piano híres épülete előtt tiszteleg a Camper új párizsi üzlete 

30 ezer modulból épül hordozható napelemfarm

30 ezer modulból épül hordozható napelemfarm

Az ausztrál szolárpark harmónikaajtószerűen összecsukható lesz.

Időt nyertek a közel nulla követelménynek nem megfelelő építkezések

Időt nyertek a közel nulla követelménynek nem megfelelő építkezések

A követelményt nem teljesítő új épületek június végéig még megszerezhetik a használatbavételi engedélyt, tudomásulvételt vagy hatósági bizonyítványt.

Hirdetés