Az építész vitorlás verseny kiindulópontja idén Balatonföldvár lesz, ezek a legfontosabb tudnivalók a 2024-es Építész-Belight Regattáról.

A Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány idén is megrendezi az immár XVII. Építész-Belight Regattát, melynek fő célja a kapcsolatteremtés, az egyetemek közötti verseny, a szakmai összefogás, a Balaton megismertetése és a nemzeti értékek megőrzése. Az idén június 28-30. közt megrendezett építész regatta fontos üzenete a generációk találkozása. A BeLight kezdeményezésére néhány éve elindítottuk az egyetemi Vándorkupát, amely lehetőséget biztosít egyetemista építészek számára, hogy részt vegyenek a versenyen. Az egyetemek, akik csatlakoztak hozzánk: BME, MOME és a Pécsi Tudományegyetem.

Az esemény idén a kortárs építési kihívások, az új építési technológiák, az új építész generációk találkozása lesz, kb. 25-30 hajó indul, 200-250 fő vesz részt rajta. A verseny kiírás feltételül szabja, hogy minden hajón legyen 2-2 fő építész. A vitorlás sportág nagy sikere volt 2021-ben Berecz Zsombor olimpia ezüstérme, aki azóta az SSL világversenyen a dobogó legfelső fokára is eljuttatta a magyar csapatot. Idén szurkolunk a Párizsi Olimpián induló két ifjú tehetségért; Érdi Máriáért és Vadnai Jonatánért!

Ebben az évben a kiinduló helyszín a balatonföldvári BAHART kikötő lesz, a nevezéseket a kikötő melletti műemlék Balaton Klub felújított épületének teraszán intézzük. A szombati befutó helyszínének és azt követő díjkiosztó vacsorának ismét a Keszthelyi Yacht Club ad otthont. Vasárnap a szokásoknak megfelelően rövidített versenyt rendeznek visszafelé Szigligeti befutással.

Minden évben nagy számban vesznek részt a történelmi hajók a regattán. 2024-ben is van lehetőségük arra az építészirodáknak, hogy kibéreljenek egy cirkálót a versenyre, melynek a szervezésében szívesen segítenek a szervezők. Az online jelentkezés és a részletes feltételek az alábbi linken érhetőek el.

Forrás: Sajtóinformáció
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen volt a XVI. ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA

Ilyen volt a XVI. ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA

2023-ban a rendezvény az MCC támogatásával zajlott

Hirdetés