Iroda a Szarvasi-Holt-Körös partján

A TIBA Építész Stúdió, a Telekom székház megálmodója most vidéken tervez irodaházat.

A szarvasi székhelyű Cool4U, a Gree cégcsoport magyarországi képviselője magas színvonalú és környezettudatos irodaházat kívánt létesíteni Szarvason, az Arborétum utca - Ciprus Liget - Szarvasi-Holt-Körös és 44-es út által határolt területen. A terveket a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezés 2020-ban kezdődik.

Fotó: Tiba Építész Stúdió

Kiemelt cél volt, hogy a létesítendő épület tömegalakításával figyelembe vegyék a telken lévő védett mocsárciprus fák csoportját, keleti homlokzata pedig a telek melletti Szarvasi-Holt-Körös vonulatát kövesse.

Az önkormányzati területen elhelyezkedő parti sétány tájépítészeti elemek segítségével szintén bekapcsolódik a fejlesztési területbe. Kiemelt fontosságú a nyugodt és zöld munkakörnyezet kialakítása, valamint az épület mértéktartó tömegformálásával és igényes anyaghasználatával tükröznie kell a rendeltetését és a kor építészetét.

A tervezett irodaépület földszint + 1 emelet kialakítású, extenzív zöldtető rendszerrel. A szükséges személygépkocsi és kerékpártárolók a felszínen kerülnek kialakításra. Az épület földszintjére az irodai főbejárat, irodai és gépészeti területek, tárgyaló csoport és egy közforgalom számára megnyitott kávézó kerül. Az emeleti szinten cellás és egyterű irodák, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló funkciók (teakonyha, vizescsoportok, raktárak és rekreációs területek) várják a munkavállalókat.

Forrás és fotók: Tiba Építész Stúdió


Projekt paraméterek

  • Helyszín: Szarvas
  • Funkció: iroda
  • Státusz: kiviteli terv
  • Megrendelő: Cool4U Kft.
  • Tervező: Tiba Építész Stúdió
  • Projektépítész: Bozsik Zoltán, Király Zoltán
  • Építész munkatársak: Beczner Balázs, Boronkay Gábor, Kalászi Zoltán, Kéri Juli, Fekete Áron, Szmetana Dávid
  • Tervezés: 2019
  • Kivitelezés: 2020-
  • Bruttó terület: 1314 m2



Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

Egyszerű formavilág, funkcionális térhasználat: a Nordic Light Trio.

Így épült a Telekom Székház: fotókon mutatjuk az építést

Így épült a Telekom Székház: fotókon mutatjuk az építést

A Telekom Székház építésének mozzanatai. Molnár Péter fotósorozata. 

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

A mérete, a komplexitása és a korszerűsége miatt a Telekom Székház mérföldkövet jelent a magyar irodapiacon.

Hirdetés