A lengyelországi Poznan kerületei között kissé elfeledetten bújik meg Górczyn körzete. A mode:lina™ építésziroda egy némileg meghökkentő vállalati „épületkompozíciót” valósított itt meg, amely első ránézésre meglehetősen egyszerű, új és modern, ugyanakkor egy közel száz éves meglepetést takar.

A lengyel építőipar közismert, dinamikusan fejlődő vállalata, a DEMIURG kivitelező cég frissen befejezett főhadiszállásához olyan váratlan elemek beillesztését kérték, amelyek felidézik magát az építés folyamatát, és így a vállalat fő profiljára emlékeztetnek. A projektre a jól ismert mode:lina™ stúdiót kérték fel. A 2009-ben alapított poznani építésziroda két alapítója, Paweł Garus és társa Jerzy Woźniak nem okoztak csalódást; csapatukkal fiatalos, ipari tervet tettek le a megrendelő elé.

 

 

Az alapozást megelőző földmunkálatok során fedezte fel a DEMIURG a létesítmény kissé meglepő vonatkozását: tőszomszédságában egy háború előtti időkből származó, földdel borított bunker található, amelynek monolit betonszerkezete eleve körvonalazta az építészeti stílust, az épület karakterisztikáját, valamint az enteriőr illeszkedő anyagválasztását is.

 

 

A főhadiszállás leglenyűgözőbb része az annak minden szintjét átszelő, felülvilágítóval ellátott, nyitott acéllépcső. Ennek hátsó fala a létesítmény legmagasabbja is egyben, dekorálását Poznan legismertebb és legkedveltebb utcai művészeire, Noriaki-ra, Barta Sucharskiego-ra és Fresk-re bízták. Szemtelen, piszkos street art-szerű, kusza dekorációt kértek tőlük, olyat, amit rejtetten átszőnek a DEMIURG vállalat életéből vett idézetek.

 

 

A padló rusztikussága, a mennyezet, valamint a falak kellemes kontrasztban állnak a berendezés tarka, furnérlemez anyagával. Az alkalmazott színek a vállalat belső márkaépítését támogatják – a különböző divíziókhoz, különböző színek társulnak.

 


Az épületbe lépve elsőre feltűnik a felhasznált anyagok következetes nyersessége. Nem csak az ablakok túloldalán látható bunkerre emlékeztető betonpadló és -mennyezet, hanem az épület tudatosan meghagyott meztelen, valódi szerkezete is. Ezt erősítik a további részletek is, mint például a falak betonelemei, vagy a monokrómra festett szilíciumtömb toldalékok. Az egységes design érdekében az összes polcot, munkalapot, konyhai berendezést és a körülötte lévő válaszfalat rétegelt lemezből kifejezetten ide tervezte a mode:lina™.

 

 

Itt-ott előfordulnak az építőiparra reflektáló részletek is: acélgerendára felfűzött világítótestek a konyhában, védősisakok a recepción, szobanövényekkel teleültetett talicskák és vasbeton fémrácsok. Pont úgy, ahogy azt a DEMIURG-nál előre megálmodták.

 

 

mode:lina™ | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: mode:lina™
 

 

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Iroda a bunkerhez

Iroda a bunkerhez

A lengyelországi Poznan kerületei között kissé elfeledetten bújik meg Górczyn körzete. A mode:lina™ építésziroda egy némileg meghökkentő vállalati „épületkompozíciót” valósított itt meg, amely első ránézésre meglehetősen egyszerű, új és modern, ugyanakkor egy közel száz éves meglepetést takar.

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Fekete doboz

Fekete doboz

Tetőtéri lakás Prágában.

Hirdetés