Terjeszkedés a brit és finn piacon. (x)

Európa vezető ajtó-, kapu- és meghajtásgyártó cégének szakemberei két kategóriában is a pódiumon álltak a „német építőipar Oscar versenyén”az „Architects‘ Darling Award“-on. A vállalat ugyanakkor két európai piacon is tovább terjeszkedik, jelenlétét erősíti, reagálva az elmúlt évek pozitív fejleményeire. 

A versenyen 24 termékkategóriában, több mint 200 építőipari gyártó és márka közül választotta ki 1.800 építész és tervező a kedvenceit. Ahogy már 2013-ban is, a kétévente meghirdetett "Kapuk" kategóriában a Hörmann diadalmaskodott. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ismét mi nyertük meg  ezt a kategóriát. Nagyon örülünk neki és természetesen keményen dolgozunk azért, hogy az építészeket, a tervezőket újra és újra meg tudjuk győzni a termékeink magas minőségéről.” – fogalmazott az ünnepélyes díjátadón Jörg Egener, építésügyi tanácsadói részlegvezető. A nagyon szerteágazó, „Tűzgátlás“ kategóriában pedig a Hörmann bronzérmet szerzett.

fotó © Hörmann

A díjeső mellett a vállalat folyamatosan fejleszt, terjeszkedik. Walesben, Angliától nyugatra kezdte el a Hörmann az IG Doors nevű leányvállalata új székhelyének felépítését. Az IG Doors a brit piacra gyárt acélajtókat, és 2013 óta tagja a Hörmann csoportnak. Az összesen öt építési fázis első lépéseként egy rendkívül modern gyártó-üzem jön létre a több mint tíz hektáros területen, az üzem területe nagyobb, mint 18.000 m². Az építészeti bővítés mellett, a vállalat gyártórészlegét is ultramodern és teljesen automatizált gyártóberendezésekkel szerelik fel, hogy a gyártási folyamatokat a jövőben még hatékonyabbá és fenntarthatóbbá alakíthassák. Az új telephely elkészülése után az IG Doors további munkahelyek létrehozását tervezi. „Az újonnan nyert kapacitások a jövőben arra is lehetőséget nyújtanak nekünk, hogy a brit piaci lehetőségeket jobban kihasználhassuk és üzleti tevékenységünket is tovább bővíthessük. Ezért számunkra, és különösen az IG Doors számára az új építmény a jövőbe való költözést jelenti” – összegezte a brit terjeszkedést Christoph Hörmann.

A briten kívül a finn piac is izgalmas terület a Hörmann számára. A vállalat 2003 óta van jelen a skandináv államban. Itteni partnere, a Mesvac Oy az évek során fokozatosan erősítette a Helsinki mellett található gyár teljesítményét. Az együttműködés annyira sikeres, hogy jelenleg 160 alkalmazottnak adnak munkát, és kiemelkedő, éves 27 millió Eurós forgalmat generálnak. Nem véletlen, hogy a Hörmann tovább erősíti finn piaci jelenlétét mégpedig azzal, hogy a közelmúltban finn partnerével sikerült megállapodni, és most már a Hörmann a többségi tulajdonos. 

fotó © Hörmann

A világszerte tevékenykedő, még mindig családi tulajdonban lévő Hörmann csoport legutóbbi éves forgalma meghaladta az 1 milliárd Eurót. Több mint 80 saját értékesítési képviselete van több mint 30 országban, valamint 35 további államban több száz szerződött kereskedő partnerrel dolgozik együtt.

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Tervekből valóság: családi ház Pomázon

Tervekből valóság: családi ház Pomázon

A Hörmann Hungária által támogatott „Jövő Otthonai” pályázatra Nagy Diána egy olyan tervet nyújtott be, amely nemsokára el is kezd épülni.

Helytakarékos családi sziget Újbuda szívében

Helytakarékos családi sziget Újbuda szívében

Bukovinszki Enikő végzős egyetemista a kelenvölgyi Gyoma utcába tervezett egy „helytakarékos”, de ugyanakkor többgeneráció együttélésére is alkalmas szigetet a környezettudatos építészet jegyében. (x)

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Két fiatal pályakezdő tervező gondolt egy merészet, és példát mutattak, hogyan lehetne újrahasznosítani az óbudai BUSZESZ gyár területét a fenntarthatóság jegyében. (x) 

Hirdetés