Hirdetés

Új együttműködést jelentett be az emberközpontú irodák egyik vezető fejlesztője.

Új együttműködést jelentett be az emberközpontú irodák egyik vezető fejlesztője: a HB Reavis az amerikai központú Cambridge Innovation Centerrel (CIC) dolgozik majd szorosan együtt. A CIC olyan inspiráló munkakörnyezet megteremtésén dolgozik, amely hatékonyságra, innovatív ötletek megvalósítására, ezáltal új termékek vagy akár vállalatok létrehozására ösztönzi a tehetségeket. A HB Reavis 45 millió euró befektetéssel járul hozzá a központ törekvéseihez, amelyet az innovációs kampusz hálózat bővítésére használnak. A fejlesztő emellett csatlakozott a CIC igazgatótanácsához is. 

A két vállalat közötti kapcsolat erősítéseként a CIC a HB Reavis Varso II fejlesztésébe költözik, ahol a terület 30%-át veszi bérbe. A megállapodás 22 hónappal az épület átadása előtt jött létre, mivel a Varso Place projekt egyik kiemelt célja, hogy a lengyel főváros tech közösségének központjául szolgáljon majd. 

A CIC innovációs közösségeket épít: kampuszokat, ahol startupok, vállalati innovációs egységek és kockázati tőkealapok dolgoznak együtt. Kutató- és speciális iparági központjaik komoly feltalálókat vonzanak, akik a legtöbbet hozzák ki a helyi oktatóprogramokból és networking lehetőségekből is. 

Varsó a Cambridge Innovation Center második európai központja lesz a 2016 óta működő rotterdami képviselet után. Azért döntöttek a varsói terjeszkedés mellett, mert a lengyel piac egyike a folyamatosan növekvő európai gazdaságoknak - az OECD nemrég a ‘Fejlett Országok’ kategóriába sorolta. Az új irodájuk 14 ezer négyzetméteren ad majd otthont különleges iparági központoknak melyek többek között az energia, biotechnológia, és a digitális szektorokban tevékenykednek.

Tervben van egy innovációs központ létrehozása az Egyesült Királyságban is, ahol a HB Reavis már komoly piaci jelenléttel rendelkezik. Emellett a partnerek további innovációs „hubok” kialakítását is feltérképezik Berlinben, Frankfurtban és Európa-szerte több országban.

A HB Reavis a jövőben szívesen ad otthont további CIC irodáknak fejlesztéseiben, miközben saját co-working hálózatát, a HubHub-ot is építi. A HubHub co-working irodák jelenleg Varsóban és Pozsonyban kínálnak modern munkakörnyezetet, segítik a tehetséges szakemberekből álló közösségek építését és támogatják a közös gondolkodást.

“A Cambridge Innovation Centerrel való együttműködésünk támogatja azt a stratégiai törekvést, hogy a világ legjobb innovátoraival, és modern munkakörnyezet kialakításán dolgozó szakemberekkel dolgozzunk együtt. Ennek köszönhetően tudunk egyedülálló irodai megoldásokat szállítani a különböző méretű vállalkozásoknak.” nyilatkozta Marian Herman, a HB Reavis ügyvezető igazgatója. “Örömmel nyitjuk meg az első CIC központot Varsóban, amely az első a sok közösen tervezett projekt közül.” 

“Az úttörő munkahelyi megoldásokat fókuszba helyező HB Reavis-szal létrejött együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen felgyorsítsuk innovációs kampuszaink globális hálózatának terjeszkedését, a közelgő lengyelországi nyitásunkkal egyetemben. A befektetés abban is megerősít minket, hogy a legtehetségesebb szakembereket tudjuk bevonzani, mialatt vezetői csapatunk a növekedés következő fázisára koncentrál.” - tette hozzá Tim Rowe, a Cambridge Innovation Centre alapítója és ügyvezető igazgatója.

A jelenleg építés alatt álló Varso Place egy vegyes funkciójú fejlesztés, amelyben iroda-, kiskereskedelemi-, és vendéglátó funkciók mellett Európa egyik legmagasabb tornya is helyet kap. A 2019-ben elkészülő épületekben számos okos technológiát, és a felhasználók jó közérzetét szolgáló megoldásokat valósítanak meg. 2017-ben a projektet „WELL Core & Shell Precertification” előminősítéssel jutalmazta az International WELL Building Institute.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

A sűrűn lakott Japánban minden négyzetcentiméter számít.

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Niczki Tamás (TIBA Stúdió) ArchDailyre írt dolgozatának magyar átirata.

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

A Weston Williamson + Partners építészirodának a biztonságos közlekedésre is van ötlete.

Hirdetés